Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk samarbeispartner taus

Den Reisende Høgskole er en stiftelse som samarbeider med Tvind. Rektor Gert Olsen vil ikke kommentere om de nå vil vurdere samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor Gert Olsen hadde ikke hørt at Tvind-lederen Mogens Amdi Petersen har blitt arrestert i USA, etter å ha levd i skjul siden 1979.

- Dette er ukjent for meg, sier Olsen til Dagbladet.no.

På Den Reisende Høgskole på Hornsjø i Øyer er det for tiden 20 elever som gjennomfører forberedende kurs, før de skal ut i prosjekter i Afrika.

- Har dere vurdert å bryte samarbeidet etter opplysninger som har kommet fram de siste årene?

- Det har vært sagt mange ting i 25 år nå. Slik jeg ser det har det ikke skjedd noe ulovlig, sier Olsen.

- Kommer dere til å vurdere samarbeidet dersom det tas ut tiltale mot Amdi Petersen, eller hvis han dømmes for noe av det han nå er mistenkt for?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Ikke direkte støtte

Den Reisende Høgskole samarbeider med prosjektet Humana People to People. Høgskolen får støtte til utdanningen og gir penger andre veien til prosjektene til Humana. Olsen sier de ikke får noen direkte støtte fra Tvind.

- Det har kommet fra de siste årene at ansatte hos dere tjener lite penger og at nesten alt forsvinner oppover i Tvind-systemet. Stemmer dette?

- Nei, det er ikke riktig, sier Olsen.

Hele Norges coronakart