Norsk seilbåt med fire om bord i nød utenfor Azorene

Kantret over 800 kilometer fra kysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - En norsk seilbåt med fire nordmenn om bord har kantret utenfor kysten av den portugisiske øygruppa Azorene i Atlanterhavet, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

- Båten er flytende, men har problemer med framdrift. De har bedt om assistanse fra portugisisk kystvakt som er på vei med ressurser. Båten har kullseilt, som betyr at de har kantrer, sier Johan Mannsåker i Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Store avstander Han forteller at den 44 fots store seilbåten ligger omtrent 816 kilometer fra kysten på Azorene. Hovedredningssentralen fikk meldingen klokka 10.46 i formiddag. HRS skriver at seilbåten er hjemmehørende i Arendal, og familien til de om bord er varslet om redningsaksjonen.

- Båten er på rett kjøl, men har fått skader. Det er dårlig vær der ute og blåser storm. Båten har behov for hjelp for å komme seg i land, noe som nødvendigvis vil ta litt tid, sier Mannsåker.

Redningsaksjonen koordineres av den portugisiske redningstjenesten.

Mannsåker forteller at Hovedredningssentralen på Sola ble varslet via en kjenning av personene om bord på båten.

- De hadde en satellittelefon, og varslet en kjenning i Norge, som igjen varslet oss. Samtidig fikk vi en opprigning fra den portugisiske kystvakta, som hadde registrert et nødpeilersignal fra en båt med norsk ID. Det viste seg at det gjaldt den samme båten, og at den hadde behov for assistanse, sier Mannsåker i HRS til Dagbladet.

Erfarne seilere Lederen i Arendals Seilforening, Håkon Unger Weierholt, har ikke hørt om hendelsen, men vet at to medlemmer for tiden befinner seg på seiltur i området.

- Etter planen skal de seile fra Karibia til Norge, og de har fortalt at de skulle innom Azorene på veien, sier Weierholt til NRK.

Han beskriver de to som erfarne seilere, men understreker at turen over Atlanteren ikke er i regi av seilforeningen.

Saken oppdateres