Norsk seilbåt stjålet av menneskesmuglere

Den forslåtte seilbåten til Jens Jacobsen (75) hadde reist fra Hellas til Italia med 56 migranter om bord. De var etterlatt i stiv kuling og høye bølger.

FORLATT: Den forslåtte seilbåten til Jens Jacobsen (75) ble funnet i Italia med 56 migranter ombord. De hadde blitt etterlatt i stiv kuling midt på havet. Video: Protezione Civile Salento Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt forferdelig, og har gått veldig inn på meg. Jeg har bodd i båten den siste tida, og hadde alle mine personlige eiendelene der, sier Jens Jacobsen (75) til Dagbladet.

Seilbåten til Jacobsen, en 50 fot Bavaria, ble stjålet av menneskesmuglere fra Nidri, Lefkada i Hellas den 30. november. På mandag ble den funnet av den italienske kystvakten med 56 migranter om bord.

Etterlatt midt på havet

- Den ble først observert utenfor Corfu på grensa til Albania, før menneskesmuglerne forlot den utenfor St Maria Di Leuce i Italia, forteller Jacobsen.

Han var om bord i båten og jobbet dagen før den ble stjålet, og var på vei for å fortsette arbeidet da han oppdaget at den var borte.

- Båten var jo låst, men det er ikke noe hinder for dem. Det er en profesjonell organisasjon som driver med dette, legger han til.

Det var kystvakten i Italia som fant seilbåten etterlatt sammen med 56 kurdiske, irakiske og syriske flyktninger. Blant dem var det også fem barn. Alle skal være i god behold, ifølge den søritalienske avisa La Gazzetta del Mezzogiorni.

- Smuglerne hadde forlatt båten i en annen mindre båt før politiet kunne ta dem, og migrantene ble bare etterlatt om bord i seilbåten min. De kunne jo ikke operere båten, legger Jacobsen til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer