Norsk seiler omkom utenfor Skottland

Falt over bord - to norske kamerater berget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En  54 år gammel norsk seiler ble onsdag funnet død i Atlanterhavet om lag 15 nautiske mil nordøst for Cape Wrath - det nordvestlige punktet på fastlandet i Skottland.

Mannen ble funnet i havet av et redningshelikopter klokka 12.44 norsk tid. Sammen med to andre norske menn - 47 og 50 år gamle - hadde mannen lagt ut på tur i en 41 fots seilbåt fra Kirkwall på Orknøyene dagen i forveien, opplyser vakthavende ved kystvakta i Stornoway på Hebridene til Dagbladet.no like over midnatt. 

- De to andre mennene er i Stornoway og er i god behold. Politiet har sjekket at alle tre er norske. Det var de to andre om bord som slå alarm om at kameraten hadde falt i sjøen. Han ble funnet etter fire timer, sier vakthavende ved kystvakta til Dagbladet.no.


Ikke redningsvest
 Ifølge en melding kystvakta har lagt ut på sine egne hjemmesider, hadde mannen en flytedress, men ikke redningsvest, da han ble funnet livløs.

- Det var rolig sjø, god sikt og bare fire sekundmeter vind på det kraftigste i formiddag, sier vakthavende.

Seilbåten er slept inn til Stornoway, den største byen på øygruppa Hebridene, vest for Skottland. 

Det norske utenriksdepartementet hadde ved midnatt ikke fått  rapport om noen seilulykke, men har satt i gang generalkonsulatet i Edinburgh for å sjekke spørsmål fra media, opplyser vakthavende ved presseavdelingen, Anders Rikter, til Dagbladet.no

Mannen ble  erklært død klokka 13.30 kort etter at han var ankommet sykehuset, sa kystvaktleder i Stornoway, Angus Murray til kystvaktas egen hjemmeside  tidligere i dag.

FALT OVER BORD: Den 41 fot store seilbåten med de tre norske mennene om bord, dro ut fra Kirkwall på Orknøyene mandag - rett nord for det skotske fastlandet. Tirsdag morgen falt den ene over bord, og ble funnet død i Atlanterhavet utenfor Cape Wrath (innringet)etter fire timer i sjøen.