Norsk selskap fikk pris av Bloomberg

Norske Green Energy var en av ti grønne energiselskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er en pris som henger høyt, så vi er veldig fornøyd.

Det sier administrerende direktør i Green Energy, Terje Laugerud, til Finansavisen etter at hans selskapet mottok prisen som en av verdens fremadstormende grønne selskaper.

- Innenfor fornybar energi har vi fått mye oppmerksomhet, og da spesielt blant dem som holder på med geotermisk energi. Dette er en konservativ bransje, og vi har kommet opp med en helt ny løsning, sier Laugerud videre.

Bloomberg New Energy Finance deler hvert år ut prisen New Energy Pioneers i New York. I år hadde analysehuset invitert over 1.000 gjester og den amerikanske energiministeren til prisutdelingen på Grand Hyatt Hotel.

- Vi hadde møter med flere av de store bankene. Med tanke på en fremtidig kapitalinnhenting eller børsnotering skaper en slik pris en del blest. Det var mange som så på oss som en potensiell børskandidat, sier Laugerud.

Selskapet, som startet i 2009, har utviklet en kostnadseffektivt minikraftverk som produserer strøm fra geotermisk energi. Mens andre borer mange brønner til et stort kraftverk, bygger det norske selskapet på konseptet om å bygge et lite kraftverk i tilknytning til hver brønnhode.

- Det er billigere å transportere strøm i ledninger enn varmedamp i store rør. Med vår løsning slipper vi å bygge store rørledningssystemer, sier Laugerud.

Det norske selskapets største prosjekt er på 110 millioner dollar i Kenya. Planen er å levere 14 småkraftverk til Kenya Electricity Generating Company.

For 2014 venter Laugerud en omsetning på 60-65 millioner dollar og en EBITDA på 6-7 millioner dollar.

- Målet er en børsnotering, men vi har ikke dårlig tid (...) Det skjer mye innenfor dette området for tiden, og vi har spennende ting på gang både i Afrika og i Asia, sier han avslutningsvis.

Flere nyheter Stygg uke for de rikeste på Oslo Børs
Søndagens aksjetips
Har spart 12.500 milliarder på skatteparadiser