Norsk selskap nevnes i Snowden-lekkasjer

Norsk IP-adresse.

AVSLØRINGER:  I den nyeste lekkasjen fra varsleren Edward Snowden nevnes for første gang datanettverket til et norsk selskap som et mulig overvåkningsmål. Foto: The Guardian.
AVSLØRINGER: I den nyeste lekkasjen fra varsleren Edward Snowden nevnes for første gang datanettverket til et norsk selskap som et mulig overvåkningsmål. Foto: The Guardian. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I den nyeste lekkasjen fra varsleren Edward Snowden nevnes for første gang datanettverket til et norsk selskap som et mulig overvåkningsmål.

Det er en norsk IP-adresse som tilhører Stavanger-selskapet Harris Norge som brukes som eksempel på overvåkningsmål, skriver Dagens Næringsliv.

Dersom opplysningene stemmer, kan den amerikanske etterretningstjenesten NSA og de nærmeste partnerne ha skaffet seg solid oversikt over selskapets datanettverk, skriver avisen.

Selskapet eies av amerikanske Harris Corporation og leverer kommunikasjonsteknologi til norsk olje- og gassindustri. Ifølge selskapet selv er de den største aktøren av sitt slag på det norske markedet.

Ved siden av IP-adressen framheves også utstyr i selskapets nettverk som eksempler på overvåkningsmuligheter NSA og dets partnere hevdes å ha.

Det var det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel som i helgen la ut 68 nye sider med lekkasjer fra Edward Snowden på sine nettsider. De nye dokumentene dreier seg om et overvåkingssystem med navnet Treasure Map hvis slagord er «Kartlegg hele internett - alle enheter, hvor som helst, hele tiden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer