Norsk selskap stanser pengegaver til WikiLeaks

Nå vil den islandske betalingsleverandøren gå til søksmål.

BETALINGSMOTSTAND:  Visa, Mastercard, PayPal og Bank of America har alle stoppet muligheten for å støtte WikiLeaks og Julian Assange. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT
BETALINGSMOTSTAND: Visa, Mastercard, PayPal og Bank of America har alle stoppet muligheten for å støtte WikiLeaks og Julian Assange. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For snart to uker siden ble det kjent at blant annet Visa og Mastercard stanset pengeoverføringer til varslernettstedet WikiLeaks.

Det som har vært mindre kjent er at det er det dansk-norske selskapet Teller som er ansvarlig for sperringen.

Visa varslet 7. desember via en pressemelding at selskapet hadde «tatt steg for å suspendere Visa-betalinger gjennom Wikileaks hjemmeside i påvente av videre undersøkelser rundt forretningsdriften».

Varsler søksmål Visa tok derfor kontakt med Teller, som håndterer transaksjonene, skriver Dagens Næringsliv.

Ett av Tellers brukersteder er den islandske betalingsleverandøren Datacell, som fra i høst har håndtert donasjoner til WikiLeaks. De varsler at de vil saksøke Teller.

- Du kan si at jeg har brukt 150 prosent av arbeidskapasiteten min på WikiLeaks. Det vi har blitt utsatt for av Teller er ubeskrivelig. Søksmålet vil bli innlevert før julaften, sier grunnlegger Olafur Sigurvinsson i Datacell til Dagens Næringsliv.

- Oppsiktsvekkende Stengingen ble iverksatt bare halvannen time etter at Datacell ble varslet. Teller viste til at Visa mente at de kunne løpe en «juridisk risiko ved å fasilitere betalinger til Wikileaks nettsiden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer