Norsk selvskudd

Det er ingen enkel jobb å promotere norsk fangstkultur i Berlin og Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): I går spurte jeg fiskeriminister Svein Ludvigsen om det ikke nå er en god idé å droppe forslaget om turistjakt på voksen kystsel, med tanke på de sterke utenlandske reaksjonene. Det vil han ikke gjøre. Han arbeider i stedet ufortrødent videre med å få forskriftene på plass fra 1. januar 2005. Og begrunnelsen har jeg sympati for: Det er da ikke verre at utlendinger med jegerprøve jakter på sel i Norge, enn at nordmenn jakter på bjørn i Canada?

SVEIN LUDVIGSEN

har helt rett i at det er fornuftig å redusere den norske kystselbestanden. Det dreier seg ikke om en truet dyreart. Tvert imot er det så mange av dem at de er plagsomme for fiskerne, fordi selen konkurrerer med fiskerne om matfatet. Det som derimot er en forferdelig dårlig idé, er å la turister ta hånd om jakten. Denne forunderlige ideen var noe av det første Ludvigsen lanserte da han ble statsråd i 2001. Forslaget ble dårlig mottatt og lagt på is. Så hvorfor forsøker han seg på ny? Det må være på ren trass. Vil han vise verden at nordmenn er herrer i egne fjorder? Saken kunne vært enkelt løst ved å la norske fiskere ta med børsa på havet, og gi dem en tusenlapp i skuddpremie for hver sel. I stedet har det som burde vært en fillesak, utløst krisemøter i Utenriksdepartementet. Og neste år er utenlandske reportere på plass i Norge for å følge «blodbadet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer