Norsk sexkollektiv på nettet

«Det skjer ofte i helgene at vi hiver dyner og madrasser ned på stuegulvet og koser oss alle sammen, med partnerbytte, jente- og gruppesex, og kanskje også med noen utenfra»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en stor villa, ikke langt fra Majorstua stasjon i Oslo, bor Stine (19), Lisbeth (21), Caroline (25), Knut (27), Egil (29) og Tor (30). Seks helt normale ungdommer, som enten studerer eller har vanlige jobber. Det eneste som skiller dem fra andre, er at de har gruppesex med hverandre - og med fremmede, og legger ut bildene på Internett.

120.000 personer har vært inne for å lese historier og se bilder av sexlekene til ungdommene. De får opptil 200 mail hver dag, hovedsakelig fra menn og gutter som gjerne vil delta.

- Det er vanskelig å forklare hvordan det utviklet seg slik. Men når vi delte så mye annet, likte hverandre og så hverandre halvnakne flere ganger om dagen, fikk vi lyst til å klå litt av og til, sier Tor til Dagbladet.

- Det har lett for å bli slik. Alle gutter vil skjønne hva jeg mener med at du lett kan bli litt frustrert av mindre enn å se deilige halvnakne jenter kun på en armlengdes avstand. Så tar man sjansen da, og får god respons og finner ut alle går rundt med de samme fantasiene...

Chattet på nettet

Ungdommene har bodd sammen siden våren i 1997. Stine og Caroline kjente hverandre godt fra et feriested begge familiene pleide å være på. Tor og Egil var også gamle kompiser, og de traff Caroline på byen. Noen måneder seinere bodde de sammen. Så flytta også Lisbeth og Knut inn.

- Første gangen vi hadde sex med hverandre, skjedde det mens vi chattet med noen på nettet som hørte at vi var seks personer i den andre enden. Personen syntes at vi burde kose litt med hverandre. Vi lot vedkommende bestemme hva som skulle skje. Det er mindre flaut når du blir bedt om å gjøre en ting i stedet for selv å ta steget, sier Lisbeth.

Ungdommene tjener ingenting på hjemmesida. De sier at de har lagt ut bildene på en sexside på den norske portalen www.No1onThe.Net, for at andre skal se hvor deilig man kan ha det om man bare våger å ta steget fullt ut.

- Du lever bare én gang. Du angrer sjelden på det du har gjort, men oftere på alt det du ikke har gjort. Ingenting er så kjipt som å føle at en «once in a lifetime»-sjanse har gått fra deg. Selvsagt var det også en smule ekshibisjonisme i bildet. Det var først og fremst vi jentene som hadde lyst til dette, og vi fikk etterhvert trukket med gutta også, sier Caroline.

Grenseland

Jentene har fått litt problemer på byen etter at bildene ble lagt ut.

- Det har hendt at vi er blitt gjenkjent på byen. Til tider er det mye mer plagsomt enn vi først hadde trodd. Ikke misforstå, vi setter pris på positive tilbakemeldinger. Men folk kan være rimelig innpåslitne og bråkete i fylla. Vi forlanger at de tar et nei for et nei, selv om de har sett oss nakne på nettet. Jentene er spesielt utsatte, og faktisk går vi aldri på byen alene, uten guttefølge, sier Caroline.

Flere av bildene som er lagt ut, ligger i grenseland for hva som er tillatt etter norsk lov. Men det er ingen bilder som tydelig viser samleier.

- Vi har prøvd å tøye grensene så godt vi kan, samtidig som vi vil holde oss innenfor loven. De bildene vi har lagt ut er både dristige og deilige, og vi mener at samleiebilder ikke hadde vært så herlige å se på. Det kryr jo av sånt på nettet. Et realt kline-party der alle kliner og kysser og klår litt på hverandre, er mye mer opphissende og spennende, sier Caroline.

-Hvordan er en lørdagskveld hos dere?

- Ikke nødvendigvis så ulik lørdagskvelden hos andre. Vi kan også ha «kjedelige» tv-kvelder med potetgull og brus. Vi har ikke en så spesiell livsstil som de fleste forestiller seg. Det er bare det at vi har lagt ut på Internett hva som skjer på festene våre, sier Caroline.

- Men det som skiller oss mest fra andre ungdommer som driver gjeng-sex og har gruppesex på fester, er at hos oss skjer det ikke bare i forbindelse med «festing», men også til daglig, sier hun.

- En annen ting vi gjerne vil påpeke at det som skjer hos oss aldri er resultatet av for mye alkohol. Vi kan more og kose oss, og ha hemningsløs sex sammen uten at alkohol er med i bildet. Vi mener at det burde gjelde for andre også - det er da du har mest glede av det hele. Sex er berusende nok i seg selv.

Vanskelig med kjæreste

Ingen i kollektivet har kjærester.

- Fellesnevneren har alltid vært at en av oss forelsker seg, og at det er gjensidig, men at personen utenfra ikke takler vår livsstil og heller ikke ønsker å bli en del av kollektivet. Først tror de at de skal klare å mestre situasjonen, men alle som én har sviktet i lengden. Vi har alle vært oppe i minst en slik situasjon siden vi flyttet sammen, sier Tor.

Stine tror det kommer til å bli vanskelig å forholde seg til en kjæreste etter at hun har levd så frigjort.

- Men ikke på den måten folk tror. Vi er helt åpne med hverandre, kjenner hverandre ut og inn, og kan derfor søke den aller beste sex, trøst og trygghet innen kollektivet. Vi lurer på om vi i det hele tatt kan få oppleve det samme i et ordinært forhold, sier hun.

Ingen av ungdommene vil stå fram med etternavn. De vil også være anonyme på bildene som skal brukes i Dagbladet, slik at familien ikke kjenner dem igjen. På hjemmesida er det flere bilder der de kan identifiseres.

- Jeg tør ikke tenke på hva som ville skjedd hvis foreldrene mine fikk greie på dette. Spør meg en gang til og jeg kommer til å få mareritt om natta, sier Lisbeth.

ANONYME: - Jeg tør ikke tenke på hva som ville skjedd hvis foreldrene mine fikk greie på dette, sier Lisbeth.