Norsk «Siem Pilot»-matros savnet på Sicilia

Opplyser rederiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk matros er savnet fra supplyskipet «Siem Pilot» som ligger til kai i Catania på den italienske øya Sicilia, opplyser rederiet.

Matrosen ble sist sett på 03.30 mandag 14. september.

- Nå er det italiensk politi som har ansvaret for å etterforske forsvinningen. Mannskap om bord har siden han ble meldt savnet gjort det de kan for å finne ham. Det ble søkt både til vanns og på båten, og arbeidet har fortsatt i dag, sier Axel Due, kommunikasjonsrådgiver i Kripos, til Dagbladet.

Mannskapet om bord og norske myndigheter har siden gjort hva de kan for å finne mannen.

Personell fra politiet og forsvaret om bord har i samarbeid med italiensk politi og kystvakt drevet søk både på land og i sjøen og fortsetter dette arbeidet i dag tirsdag 15. september, opplyser rederiet O.H. Meling i en pressemelding.

Matrosen formelt etterlyst til italiensk politi som har ansvaret for etterforskningen av forsvinningen.

Norsk politi om bord og Kripos samarbeider tett med italiensk politi i dette arbeidet. Det er 14 sivile mannskap om bord på båten.

Det norske skipet er i Middelhavet som Norges bidrag i EUs fellesoperasjon for å hjelpe til i flyktningkrisen og de mange drukningtragediene. Innsatsen har trolig reddet flere liv, og skipet har hentet opp flere tusen flyktninger som har vært i havsnød. Norge forlenget oppdraget med tre måneder fra og med november.
 
Dagbladet oppdaterer saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram