Norsk sjåfør kjempet seg ut av Frankrike

Den norske vogntogsjåføren Kristian Johansen rømte natt til i dag ut av Frankrike med rasende aksjonister i hælene. En aksjonist tok igjen vogntoget, men sjåføren lot seg ikke stoppe. I et smug rygget han den store traileren mot personbilen som forfulgte han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han kjørte inn i Boulogne søndag kveld, var klokken like over 22.00, og blokaden var akkurat startet. Likevel hadde han et håp om å nå fram og få losset før aksjonen startet for fullt. Men i den siste rundkjøringen, bare et par hundre meter fra havna, blokkerte aksjonistene veien.

- Kristian Egeli ved Nor-Cargos kontor i Boulogne forsøkte hele tiden å finne åpne veier for oss. Derfor måtte vi for all del ikke bli stoppet av aksjonistene, så jeg hev traileren over midtrabatten og kjørte et stykke tilbake. I speilet så jeg at franskmennene fulgte etter, sier Johansen.

Nye sperringer

Etter en stund ga aksjonistene opp forfølgelsen av Johansen, og Egeli forsøkte å finne nye veier for å få losset vogntoget. Da han fant en ublokkert vei, bestemte de seg for å forsøke å nå havnen en gang til. Men det gikk ikke. Mens vogntoget var på vei inn mot Boulogne, satte aksjonistene opp nye sperringer, og veien ble stengt.

- Jeg så aksjonistene like før jeg kom til en rundkjøring og snudde bilen i rundkjøringen. Også denne gangen ble jeg forfulgt. En aksjonist i en personbil fulgte etter. I en liten landsby kjørte jeg inn i et trangt smug hvor han umulig kunne kjøre forbi for å stoppe meg. Da han kom ut av bilen rygget jeg, og aksjonisten forsvant raskt, forteller han.

Ut av Frankrike

Etter denne episoden ba Egeli sjåføren dra ut av Frankrike så fort som mulig. Johansen kom seg over grensen til Belgia uten flere problemer.

- Jeg var både glad og lettet da jeg passerte grensen 04-tiden. Det hadde ikke vært noe hyggelig å støte på aksjonistene igjen. På første snuplass i Belgia traff jeg to andre vogntog, som i siste liten hadde kommet seg ut av landet ved politiets hjelp.

Sjåføren er svært glad for den hjelpen han fikk fra Egeli ved Boulogne-kontoret til Nor-Cargo.

- Han stod på skikkelig, og fant åpne veier hele tiden, slik at jeg kom ut. Hadde jeg kjørt de vanlige veiene ville jeg blitt stående bom fast, sier han.