- Norsk sjømat kan seksdobles innen 40 år

Tror på 550 milliarder kroner i omsetning.

LYS FRAMTID: Forskere skisserer gode tider for norsk sjømatnæring.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
LYS FRAMTID: Forskere skisserer gode tider for norsk sjømatnæring. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjømatnæringen i Norge omsetter i dag for 90 milliarder kroner. Forskerne forutsetter kraftig vekst og en omsetning for 250 milliarder kroner i 2030. I 2050 tror de omsetningen vil ligge på 550 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Det er i rapporten «Verdiskaping basert på produktive hav i 2050» fra SINTEF Fiske og Havbruk, Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab og Norges Tekniske Vitenskapsakademi at disse tallene kommer fram.

- En seksdobling høres kanskje mye ut, men vi har brutt ned denne næringen i åtte områder og sett på den potensielle veksten i hver enkelt sektor. Vi mener vi har gode stimater og et godt faktagrunnlag. Dessuten traff vi godt på våre prognoser for utviklingen fra 1999 til 2010. Omsetningen doblet seg i denne perioden, sier administrerende direktør Karl Almås i SINTEF Fiske og Havbruk.

Frank Asche, professor i økonomi ved Universitetet i Stavanger, tror sjømatnæringen vil prege norsk næringsliv i større og større grad.

- Dersom utviklingen går slik rapporten beskriver, vil sjømatnæringen gå forbi prosessindustrien og bli Norges nest viktigste næring, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer