NORSK GUTT DRUKNET: Bare timer etter at den norske familien ankom campingplassen, omkom den sju år gamle gutten. Foto: Hans L. Olofsson / NSD
NORSK GUTT DRUKNET: Bare timer etter at den norske familien ankom campingplassen, omkom den sju år gamle gutten. Foto: Hans L. Olofsson / NSDVis mer

Norsk sjuåring omkom i drukningsulykke i Luleå

Familie fra Lofoten i sorg på Sverige-tur: Mora dro gutten livløs opp av vannet og startet gjenopplivingsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En sju år gammel gutt ble i ettermiddag funnet livløs i vannet ved First Camping Luleå (tidligere Arcus Camping) i Karlsvik utenfor Luleå.

Den norske familien fra Kabelvåg i Lofoten skal ha ankommet campingplassen bare timer før ulykken. Han var på ferie sammen med mor, far og en eldre søster.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 17.40.

Mora dro gutten opp - Det var mora som skulle gå å se til gutten som oppdaget at gutten lå flytende i vannet. Hun dro ham livløs opp av vannet og opp på stranda, sier vaktsjef Anders Calderäng ved Nörrbottens-politiet til Dagbladet.

Der forsøkte hun og flere øyenvitner å gjenopplive gutten med hjerte- og lungeredning. Det skal ha gått et kvarter før ambulansen kom til stedet, og på hele veien til sykehuset ble det også gjort forsøk på gjenoppliving. Men da han ankom Sunderby sykehus ble han erklært død av legene.

Familien i panikk - Familien, som består av en mor, en far og en storesøster, mottar nå krisehjelp på sykehuset. De er jo forståelig nok i en panikkartet tilstand. Det var helt kaos, sier Calderäng.

Politiet kjenner ikke til foranledningen til ulykken, men Calderäng forteller at han trolig lekte i strandkanten og kom for langt ut.

Gutten skal ha lekt i elva ved bryggene til campingplassen, melder den svenske avisa Norrländska Socialdemokraten.

- Vi vil etterforske saken og snakke med vitner. Det er helt panikk på plassen, men politiet er ennå på stedet for å få mer klarhet i hva som har skjedd, sier han.

- Trykket stemning - Det er trykket stemning på campingplassen etter det som har skjedd. Det var jo en familie som nettopp hadde kommet, sier norske Alf-Arne Harjo til Dagbladet. Han bor i Luleå og jobber innenfor turisme. Tusenvis av turister fra Nord-Norge besøker campingen hvert år, og ifølge Harjo er 90 prosent av de besøkende på Arcus Camping nordmenn.