Norsk skiløper savnet i snøskred i USA

Stor leteaksjon uten resultat. Signaler fra skredpeiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann fra Norge fryktes omkommet etter at han forsvant under frikjøring, skikjøring utenfor løypene, i Big Cottonwood Canyon i Utah i USA sent i går kveld norsk tid.

Store letemannskaper med helikoptre og snøskutere satte i gang søk etter mannen da han ble meldt savnet av en annen norsk mann og kvinne han var på skiferie sammen med. Det skjedde da han aldri dukket opp ved et avtalt møtepunkt i fjellområdet.

Skilte lag med norske venner

Mannen hadde skilt lag med vennene for å kjøre alene et annet dalsøkk ned det aktuelle partiet. De slo alarm i 18.40-tida lokal tid, skriver Salt Lake Tribune i dag.

Redningsmannskaper har funnet et skispor som slutter der raset starter. Den norske skiløperen hadde på seg en skredpeiler, som det er registrert signaler fra - uten at det har ført til noe resultat av letingen.

En norsk venn av savnede forteller til Dagbladet.no at den akutte delen av leteaksjonen nå er avsluttet, etter at mannskapene fulgte de antatte skisporene etter nordmannen fram til et snøskred. Det skal ikke ha blitt observert skispor ut av skredet.

Mannen er godt kjent i området etter å opphold seg mye i delstaten tidligere.

- Svært kompetent kjører

- Jeg vet akkurat hvor han har kjørt ut, og det er stor rasfare i området. Men denne mannen er en svært kompetent skikjører, som alltid sjekker førerapporter og aldri tar unødvendige risikoer.

 
- Han må rett og slett ha blitt utsatt for uheldige omstendigheter, sier kameraten.

Han frykter nå for livet til den mangeårige vennen.

- Det foreløpige søket med hunder i snømassene etter skredet har ikke gitt resultater, sier mannen, som er i løpende kontakt med de andre nordmennene som følger leteaksjonen.

Salt Lake County Sheriff kunne i ettermiddag ikke bekrefte opplysningene om snøskredet.

- Her har det ennå ikke blitt lyst, men så snart det skjer og været bedrer seg noe vil vi sende søkelaget opp til åstedet igjen. Gjennom natta har et lite team holdt oppsikt med stedet, opplyser Tracey Housten i politiet til Dagbladet.no.


Tidligere i dag ble det feilaktig meldt i amerikanske medier at den savnede er fra Sverige.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>POPULÆRT FOR FRIKJØRING:</B> Nordmannen er savnet i Big Cottonwood Canyon, et stort fjellområde med mange muligheter for skikjøring utenfor løypene.