Norsk skip berget 785 nye båtflyktninger

De fleste fra Eritrea.

ITALIENSK HAVN:   En politiman på det norske skipet "Siem Pilot" med flyktninger om bord i den italienske havnebyen Catania 30. juni i år.Foto: Antonio Parrinello, Reuters/NTB Scanpix.
ITALIENSK HAVN: En politiman på det norske skipet "Siem Pilot" med flyktninger om bord i den italienske havnebyen Catania 30. juni i år.Foto: Antonio Parrinello, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag morgen ble ytterligere 785 båtflyktninger i Middelhavet reddet og satt i land i Italia av det norske skipet «Siem Pilot».

Migrantene ble plukket opp av tre italienske kystvaktskip, brakt om bord i det norske skipet og satt i land i Palermo på den italienske øya Sicilia lørdag morgen.

De fleste av dem oppgir å være fra Eritrea.

Oppdraget er det femte redningsoppdraget for «Siem Pilot» etter at det begynte å delta i EUs Operasjon Triton i Middelhavet i juni.

Skipet har aldri hatt så mange migranter om bord på en gang før, ifølge Kripos.

- Det er krevende å ha ansvar for så mange mennesker, men det har heldigvis ikke vært noen alvorlig skadde eller alvorlig syke om bord, sier styrkesjef Erling Olstad.

Blant migrantene var det 27 små barn.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer