Norsk skip ble angrepet

Et norskregistrert tankskip ble truffet av et ukjent objekt i det som beskrives som en sabotasjeaksjon i Omanbukta.

SABOTASJE: En båt tilhørende De forente arabiske emiraters kysvakt passerer en oljetanker utenfor havnebyen Fujairah i Emiratene mandag. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB Scanpix
SABOTASJE: En båt tilhørende De forente arabiske emiraters kysvakt passerer en oljetanker utenfor havnebyen Fujairah i Emiratene mandag. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske oljetankeren MT «Andrea Victory» er et av flere skip som er blitt skadet i det som beskrives som en sabotasjeaksjon utenfor havnebyen Fujarirah i De forente arabiske emirater.

Det norske fartøyet skal ha blitt truffet av et ukjent objekt og påført et hull i skroget. Det opplyser rederiet Thome selv i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- MT «Andrea Victory» rapporterer at mannskapet er uskadd, men at det er et hull i området ved en av de bakre tankene. Skipet er ikke i fare for å synke, heter det i pressemeldingen.

Vurderer skadene

Rederiet uttaler seg via PR-byrået Navigate. Dustin Eno i firmaet understreker at det er for tidlig å fastslå hva slags objekt som traff det norske skipet, og hvem som står bak.

- Skadene blir nå vurdert. Etterpå vil det bli tatt stilling til hva som skjer med skipet - hvorvidt det skal repareres der det ligger, eller seile videre til ei annen havn, sier Eno til Dagbladet.

Utenriksdepartementet (UD) opplyser at ingen nordmenn var om bord på «Andrea Victory» under angrepet. De understreker at det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for eksplosjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer