«Norsk» skip brant - 2224 gjester må innstille cruiset

«Grandeur of the Sea» eies av den norske Wilhelmsen-familiens rederi Royal Caribbean.

BRANNSKADET: Slik så den brannskadete bakparten av cruiserederiet Royal Caribbeans skip Grandeur of the Seas ut etter brannen, mens det lå ankret opp i Freeport på Bahamas. Ifølge rederiet brøt brannen ut tidlig igår, på strekningen fra Baltimore til Bahamas. Alle de 2,224 gjestene og mannskapet på 796 kom seg i sikkerhet. Foto: AP/The Freeport News, Jenneva Russell
BRANNSKADET: Slik så den brannskadete bakparten av cruiserederiet Royal Caribbeans skip Grandeur of the Seas ut etter brannen, mens det lå ankret opp i Freeport på Bahamas. Ifølge rederiet brøt brannen ut tidlig igår, på strekningen fra Baltimore til Bahamas. Alle de 2,224 gjestene og mannskapet på 796 kom seg i sikkerhet. Foto: AP/The Freeport News, Jenneva RussellVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Dessverre gjør skaden at brannen på Grandeur of the Seas at vi må kansellere resten av reisen. Vi arbeider i øyeblikket med de nødvendige tiltak for å sende alle gjestene tilbake til Baltimore, Maryland», skriver det børsnoterte, Miami-baserte rederiet Royal Caribbean i en pressemelding etter at en brann brøt ut på skipet natt til mandag.

Passasjere ble vekket og det brøt ut panikk blant livredde passasjerer da brannen startet, melder ABC News.

Rederiet ble ifølge wikipedia etablert av de tre norske shippingselskapene Anders Wilhelmsen & Co., I.M. Skauge & Co., og Gotaas Larsen i 1968. Den styrtrike norske Wilhelmsen-familien er fortsatt store eiere gjennom det norske selskapet A. Wilhelmsen as.

Utvandrede Arne Alexander Wilhelmsen (48) sitter i styret.

Sotet bakparti
Alle de 2224 gjestene og mannskapet på 796 kom seg i sikkerhet, etter at en brann brøt ut lengst akterut på skipet tidlig igår. Skipet var da på vei fra Baltimore til Bahamas, og måtte gå i havn i Freeport på Bahamas.

Bildene etter brannen viser cruiseskipet i en helt annen tilstand enn det luksuriøse, hvitmalte skipet «Grandeur of the Seas» pleier å være i, med sotet bakparti og avflasset maling etter at brannen slo gjennom til flere dekk.

Rederiet har innstilt resten av det sju dager lange cruiset, og passasjerene skal flys hjem.

«Cruisesertifikat» Passasjeren vil få et «cruisesertifikat» med et nytt cruise dekket 100 prosent, skriver rederiet, som er «svært lei seg» for det som har skjedd.
Skipet startet cruiset fra Baltimore, Maryland, den 24 mai, og har vært innom Port Canaveral, CocoCay og Nassau, Bahamas.

PANIKK: Det brøt ut panikk blant passasjerene etter at det begynte å brenne natt til mandag. Foto: AP Photo/The Freeport News, Jenneva Russell
PANIKK: Det brøt ut panikk blant passasjerene etter at det begynte å brenne natt til mandag. Foto: AP Photo/The Freeport News, Jenneva Russell Vis mer