MH370:

Norsk skip får jakte på «spøkelsesflyet»

Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket.

NYTT SØK: Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket. Bildet er tatt fra et fly tilhørende det vietnamesiske luftforsvaret som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Kham / Reuters / NTB Scanpix
NYTT SØK: Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket. Bildet er tatt fra et fly tilhørende det vietnamesiske luftforsvaret som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Kham / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske selskapet Ocean Infinity ønsker å gjøre et nytt forsøk på å finne passasjerflyet som forsvant i 2014.

Selskapet har leid det norske supplyskipet Seabed Constructor, som ble sendt av gårde mot leteområdet i Indiahavet allerede før kontrakten var inngått og prosjektet godkjent.

Lørdag opplyste regjeringen i Malaysia at den har gitt grønt lys til søket. Avtalen innebærer at Ocean Infinity ikke vil få betalt hvis ikke flyet blir funnet.

- Jeg ønsker ikke å gi de pårørende for mye håp, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai.

Seabed Constructor er utstyrt med seks norskbygde ubemannede undervannsfartøyer som skal brukes i letingen. Skipet er eid av selskapet Swire Seabed i Bergen.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er blitt funnet.

Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia besluttet å stanse letingen etter flyet i januar i fjor. Den hadde da pågått i 1046 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer