MH370:

Norsk skip får jakte på «spøkelsesflyet»

Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket.

NYTT SØK: Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket. Bildet er tatt fra et fly tilhørende det vietnamesiske luftforsvaret som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Kham / Reuters / NTB Scanpix
NYTT SØK: Regjeringen i Malaysia har godkjent et nytt forsøk på å finne savnede MH370 fra Malaysia Airlines. Et avansert norsk skip skal brukes i søket. Bildet er tatt fra et fly tilhørende det vietnamesiske luftforsvaret som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Kham / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske selskapet Ocean Infinity ønsker å gjøre et nytt forsøk på å finne passasjerflyet som forsvant i 2014.

Selskapet har leid det norske supplyskipet Seabed Constructor, som ble sendt av gårde mot leteområdet i Indiahavet allerede før kontrakten var inngått og prosjektet godkjent.

Lørdag opplyste regjeringen i Malaysia at den har gitt grønt lys til søket. Avtalen innebærer at Ocean Infinity ikke vil få betalt hvis ikke flyet blir funnet.

- Jeg ønsker ikke å gi de pårørende for mye håp, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai.

Seabed Constructor er utstyrt med seks norskbygde ubemannede undervannsfartøyer som skal brukes i letingen. Skipet er eid av selskapet Swire Seabed i Bergen.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er blitt funnet.

Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia besluttet å stanse letingen etter flyet i januar i fjor. Den hadde da pågått i 1046 dager.