Norsk skip forsøkt kapret i Indiahavet

Uglands bulkskip MV Carmencita ble natt til tirsdag beskutt og forsøkt kapret av pirater i Indiahavet.

FORSØKT KAPRET: Et norsk skip ble beskutt og forsøkt kapret natt til tirsdag. I 2009 ble det norske skipet Viking Forcados (bildet) angrepet av pirater. Foto: Eidesvik Shipping  / SCANPIX

HANDOUT
FORSØKT KAPRET: Et norsk skip ble beskutt og forsøkt kapret natt til tirsdag. I 2009 ble det norske skipet Viking Forcados (bildet) angrepet av pirater. Foto: Eidesvik Shipping / SCANPIX HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uglands bulkskip MV Carmencita ble natt til tirsdag beskutt og forsøkt kapret av pirater i Indiahavet.

Angrepet skjedde da fartøyet var på vei fra Australia til Rødehavet.

- Det kom to mindre piratskip opp på siden av skipet og begynte å avfyre skudd. De holdt på en god stund, men de greide ikke å komme seg om bord, sier administrerende direktør Øystein Beisland i AS Uglands Rederi til Agderposten.

Skipet sendte ut en nødmelding som ble fanget opp av et marinefartøy som lå 20 minutter unna. Derfra ble det sendt ut et helikopter som skremte bort piratene.

- Å bli angrepet av pirater på denne måten er ingen hyggelig opplevelse for mannskapet. De opptrådte svært profesjonelt og fulgte alle retningslinjene som er lagt på forhånd. Ingen ble skadet i angrepet, sier Beisland videre.

Grimstad-rederiet har tidligere hatt kapringsforsøk på sine fartøyer, men det er ifølge Beisland første gang Carmencita blir utsatt for et slikt angrep.

Mannskapet på Ugland-skipene har fått beskjed om ikke å gjøre motstand eller ta opp kampen med bevæpnede pirater dersom de først blir kapret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer