PÅ PLASS: Det norske supplyskipet Siem Pilot, som skal plukke opp båtflyktninger sendt av menneskesmuglere over Middelhavet, var søndag fremme i området.
Foto: Helge Hansen / NTB scanpix
PÅ PLASS: Det norske supplyskipet Siem Pilot, som skal plukke opp båtflyktninger sendt av menneskesmuglere over Middelhavet, var søndag fremme i området. Foto: Helge Hansen / NTB scanpixVis mer

Norsk skip framme i Middelhavet for å hjelpe båtflyktninger

Mannskap på 15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske supplyskipet Siem Pilot, som skal plukke opp båtflyktninger sendt av menneskesmuglere over Middelhavet, var søndag fremme i området.

Det melder NRK.

Siem Pilot tilhører kristiansandsrederiet Siem Offshore og brukes normalt i offshorevirksomhet. Det har normalt lugarplass til 64 personer om bord og har et lastedekk på nesten 1.000 kvadratmeter. Skipet er konstruert for redningsarbeid i Nordsjøen og kan ta om bord opptil 500 flyktninger.

I tillegg til et mannskap på 15 er det åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret om bord. Det er politiet som leder det norske oppdraget.

- Vi gjør dette både for å redde liv og for å bidra til å passe på yttergrensene i Schengen. Men dette skipet er først og fremst dimensjonert for å kunne hente opp mange flyktninger, sa statsminister Erna Solberg (H) da skipet ble presentert for norsk presse i midten av mai.

Fartøyet vil i første omgang være tilgjengelig for operasjonen Triton i seks måneder. Triton er en EU-operasjon for å støtte Italias redningsarbeid i Middelhavet. Operasjonen koordineres av EUs grensekontrollorgan Frontex.

(NTB)