Norsk skip kapret

Det norske produksjonsskipet «Chrystal Sea» er kapret utenfor kysten av Nigeria. Ombord holdes 17 nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var søndag at 10 nigerianere tok kontroll over skipet. Kaprerne krever penger av Tuskar Resourses, selskapet som har hyret «Chrystal Sea». Det dreier seg om en kontrakt de mener selskapet skal ha misligholdt overfor stammen de kommer fra. -Det er en svært ubehagelig situasjon, men det er ingen fare for mannskapet, sier kaptein Øystein Nilsen til VG, på satelittelefon fra havneområdet utenfor Nigerias hovedstad, Laos.

Jan Fr. Fosse, administrerende direktør for de norske eierne av skipet, Brøvig Offshore i Oslo, sier at mannskapet blir pent behandlet.

-Situasjonen er meget ubehagelig og betyr et stresselement for mannskapet, men stammemedlemmene har ikke oppført seg truende, sier han.

I tillegg til nordmennene består mannskapet av seks briter og fire nigerianere.

Skipet ligger nå ankret opp 20 kilometer utenfor kysten av hovedstaden Laos. Opphentingen av olje er nå stanset, noe som betyr et tap på nesten fire millioner kroner for selskapet Tuskar Resources.

kjell.kaasa@dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer