Norsk skip leter etter mulige flyrester etter MH370 nå

Höegh St. Petersburg det første skipet på plass på søkestedet.

PÅ VEI TIL MULIGE FLYRESTER: Det norske bilskipet Höegh St. Petersburg er på vei til det indiske hav, 2260 kilometer sørvest for Perth vest i Australia der det kan befinne seg rester etter det savnede malaysiske flyet. Foto: Höegh Autoliners / Afp / NTB scanpix
PÅ VEI TIL MULIGE FLYRESTER: Det norske bilskipet Höegh St. Petersburg er på vei til det indiske hav, 2260 kilometer sørvest for Perth vest i Australia der det kan befinne seg rester etter det savnede malaysiske flyet. Foto: Höegh Autoliners / Afp / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: I 12-tida opplyser Höegh at skipet er fremme i det aktuelle søkeområdet.

- For rundt en time siden nådde Höegh St. Petersburg den oppgitte koordinaten som australske myndigheter har formidlet til skipet, sier pressekontakt Christian Dahl i Höegh Autoliners.

Skipet ankom det oppgitte stedet for cirka en time siden. De seiler videre i området i påvente av nye ordre. Værforholdene skal være greie.

- De bruker radar og speider etter eventuelle deler, sier Dahl, og understreker at de ikke har noe spesielt avansert søkeutstyr om bord.

- Siste melding jeg fikk var at skipet vårt er på vei og skal være noe timer unna det aktuelle søkeområdet. Slik jeg forstår det blir vi blant de første som kommer til stedet, sier head of ship owning Olav Sollie i Höegh Autoliners til Dagbladet.

Bilskipet deres Höegh St. Petersburg var opprinnelig på vei fra Sør-Afrika til Australia da de for to dager siden ble bedt av australske myndigheter om å endre kurs sydover mot det indiske hav.

PÅ PLASS I SØKEOMRÅDET: Billasteskipet Höegh St. Petersburg er fremme i søkeområdet i det indiske hav. Foto: Höegh
PÅ PLASS I SØKEOMRÅDET: Billasteskipet Höegh St. Petersburg er fremme i søkeområdet i det indiske hav. Foto: Höegh Vis mer

Australske myndigheter bekrefter i dag at deres satellitter har gjort interessante funn som kan knyttes til det savnede flyet. Det har blitt observert flere objekter, det største 24 meter langt. Funnene er gjort 2260 km sørvest for Perth vest i Australia.

Det er dit Höegh St. Petersburg er på  vei.

Satellitt-bildene som er vist fram i dag, som muligens er deler fra det savnede MH370-flyet, er fire dager gamle. Marinesjef John Young sier myndighetene har brukt tid på å analysere bildene, før de konkluderte med at de kan stamme fra flyet. Og hvis de stammer fra flyet, kan det ta tid før resten eventuelt finnes.

- Skipet har ikke andre verktøy enn radar og de øyne som er om bord, sier Sollie.

Han sier de i blant blir bedt om å delta i søk etter savnede og forsvunne skip.

- Det er en god gammel tradisjon i bransjen, sier Sollie.

Norsk skip leter etter mulige flyrester etter MH370 nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer