Norsk skip måtte plukke to døde barn opp av vannet utenfor Lesvos i dag

- Vi klarte å redde 122, men to av barna vi reddet opp var døde.

GJENOPPLIVNING:  Redningsarbeidere på stranda i Lesvos utførte i dag livreddende førstehjelp for å prøve å vekke denne gutten til live igjen, etter at båten han satt i sank på vei fra Tyrkia til Lesvos. Det er uklart om gutten overlevde, eller om han er en av de barna som døde i dag. Over fire båter skal i dag ha kantret på havet. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
GJENOPPLIVNING: Redningsarbeidere på stranda i Lesvos utførte i dag livreddende førstehjelp for å prøve å vekke denne gutten til live igjen, etter at båten han satt i sank på vei fra Tyrkia til Lesvos. Det er uklart om gutten overlevde, eller om han er en av de barna som døde i dag. Over fire båter skal i dag ha kantret på havet. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst fire båter med flyktninger sank i dag på vei fra Tyrkia til den greske øya Lesvos. Den norske redningsskøyta «Peter Henry Von Koss» dro til stedet i all hast da de fikk beskjed om at flere hundre mennesker lå i vannet, i høy sjø og sterk vind.

- Det var svært uoversiktlig der ute og krevende redningsforhold. Flere hundre personer lå i vannet. Vi var de første på stedet og begynte med en gang å ta folk om bord i Peter Henry Von Koss og i lettbåten vår. Vi klarte å redde 122, men to av barna vi reddet opp var døde, sier styrkesjef Terje Klevengen.

De var den første båten på stedet.

- Vi så mange omkomne i sjøen. Vi så etter livstegn og reddet så mange vi kunne. Mannskapets innsats har reddet mange liv i dag, sier Klevengen.

272 000 til øya Båtveien til de greske øyene Lesbos og Khios er hovedruta for flyktninger som vil ta seg fra Tyrkia og inn i Europa. Hele 272 000 flyktninger har kommet til den greske øya Lesvos i år, på det meste 7000 på én enkelt dag.Det rapporteres om flere ulike dødstall etter dagens redningsaksjon, hvor minst fire båter skal ha kantret. Minst to flyktningbarn og en mann er bekreftet omkomne. Flere medier melder melder imidlertid om at det totalt var tre barn som døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer