Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk skip plukket opp over 500 båtflyktninger

I løpet av noen få timer i Middelhavet.

REDDET OVER 500: "Siem Pilot", her med en her med dekket fullt av flyktninger etter en redningsoperasjon i mai i fjor, plukket 510 båtflyktninger opp fra Middelhavet første påskedag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET. 
REDDET OVER 500: "Siem Pilot", her med en her med dekket fullt av flyktninger etter en redningsoperasjon i mai i fjor, plukket 510 båtflyktninger opp fra Middelhavet første påskedag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske skipet «Siem Pilot» har første påskedag plukket opp 510 båtflyktninger fra Middelhavet.

Det melder EUs grensestyrke Frontex på Twitter.

Ifølge meldingen skal båtflyktningene ha blitt reddet opp i løpet av noen få timer.

Norge har siden 2015 bidratt med to båter til Frontex i håndteringen av det store antallet migranter og flyktninger som reiser fra Afrika over Middelhavet med håp om å nå Europa.

«Siem Pilot» er et større fartøy som deltar i operasjonen Triton i det sentrale Middelhavet, med en avtale som utløper 15. mai 2017. Redningsskøyta Peter Henry von Koss deltar i operasjon Poseidon utenfor kysten av Hellas. Denne avtalen utløper 15. juni i år.

Utenriksdepartementet opplyste i mars at Norge tar sikte på å fortsatt tilby fartøy i redningsoperasjonene også etter at de nåværende avtalene utgår.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media