BRENNER: Her er fabrikkskipet som står i brann utenfor Antarktis. Foto: AP Photo/Chile's Air Force/NTBScanpix
BRENNER: Her er fabrikkskipet som står i brann utenfor Antarktis. Foto: AP Photo/Chile's Air Force/NTBScanpixVis mer

Norsk skip reddet kinesiske fiskere utenfor Antarktis

Et fabrikkskip står i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske skipet Juvel reddet onsdag 97 kinesiske fiskere fra et brennende fabrikkskip utenfor kysten av Antarktis, ifølge avisa Washington Post. Det kinesiske skipet skal ikke stå i fare for å synke.

Ifølge Washington Post ble det kinesiske mannskapet på fabrikkskipet Kai Xin evakuert og tatt om bord i det norske skipet rundt 55 kilometer fra den chilenske forskningsbasen Bernardo O'Higgins nord i Antarktis.

Krilltråleren Juvel eies av Olympic Shipping i Herøy i Møre og Romsdal. Reder Stig Remøy bekrefter hendelsen overfor Sunnmørsposten.

- Det kinesiske mannskapet var om bord i Juvel noen timer. Våre folk var i kontakt med den chilenske kystvakten og overførte deretter mannskapet videre, sier Remøy.

Den chilenske marinen har sendt overvåkingsfly til området og overveier å sende en slepebåt for å taue det kinesiske skipet inn til trygg havn. Det ligger også flere andre skip i nærheten av Kai Xin som kan bistå med slepingen.

Været i området er pent med lite vind og det er derfor ingen umiddelbar risiko for at skipet skal synke, ifølge chilenske maritime myndigheter.

(NTB)