- Norsk skip stod i brann i Jordan

Skipet er lastet med trevirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sivilforsvaret i Jordan jobber nå med etterlukning etter at det brøt ut brann ombord på det norske skipet «Stove Trader» som ligger ved havna i Akaba.

- Båten er lastet med trevirke og i dag tidlig brøt det ut brann i et av lasterommene under lossing, sier Arild S. Johannessen, kommunikasjonssjef i Wilhelmsen Ship Management, som står for den tekniske driften av skipet.

Johannessen forteller at mannskapet, som består av 20 filippinere, reagerte raskt da brannen startet.

- Mannskapet fikk forseglet lasteluken og utløste Co2-anlegget som fjerner oksygenet i lufta. Lasterommet ble deretter kjølt ned til temperaturen var lav nok før lasteluken ble åpnet igjen, forklarer han.

- Det jobber nå med etterslukning, og det er for tidlig å si noe om skadene på skipet. Situasjonen er under kontroll, og ingen ble skadd.

Det vil bli satt i gang etterforskning for å finne ut årsaken, ifølge informasjonssjefen i sivilforsvaret, oberst Farid Al-Shara. Han sier at det er lite trolig at den er påtent.

«Stove Trader» er eid av norske Eastern Bulk Carriers, og Wilhelmsen Ship Management står for den tekniske driften av skipet.