Norsk skip synker

Et SeaKing-helikopter har plukket opp tre av mannskapet på seks om bord i båten som tar inn vann ute i Nordsjøen. Et helikopter med lensepumpe er på vei, og de skal forsøke å redde båten som var på vei til Finnsnes med koks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarimeldinga kom til Hovedredningssentralen på Sola klokka 09.10. Lasteskip fra Bergensrederiet Wilson har et polsk mannskap på seks og var på vei fra Skottland, da det begynte å ta inn vann.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Helikopteret vårt er på stedet, og det blir fortløpende vurdert om vi skal ta opp det resterende mannskapet på tre personer, sier redningsleder Ben Wikøren til Dagbladet.no.

De tre gjenværende skal forsøke å tømme båten og holde den flytende ved å bruke lensepumpa som er på vei med helikopter fra Shetland.

- Det ser foreløpig ut som om det skal gå an å redde båten, men vi får se, sier Wikøren.

Det var mannskapet selv som meldte fra. Båten har 1900 tonn dødvekt.

Det er bergensselskapet Wilson Eurocarriers som har driftsansvar for lasteskipet, som er 74 meter langt og frakter koks. Skipet befinner seg ifølge rederiet midt mellom norsk og britisk sektor femten nautiske mil vest for Frigg-feltet i Nordsjøen.

- Vi har fått beskjed om at det er en lekkasje om bord som mannskapet ikke får kontroll over, sier pressetalsmann Jan Minde hos rederen Wilson Management AS til Dagbladet.no.

Hovedredningssentralen på Sola fikk ifølge NRK melding klokka halv-ti om at det polske mannskapet var gått i redningsflåtene.

Etter at besetningen er fraktet til Bergen overtar den skotske redningsledelsen ansvaret for aksjonen.