Norsk skip traff atomubåt

Det norske tankskipet «Norman Lady» kolliderte trolig med en amerikansk atomubåt onsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet ikke sikkert om det var den amerikanske ubåten vi traff, men ubåten har også meldt fra om skader etter et sammenstøt, og den befant seg i samme område som oss. Derfor er det sannsynlig at det var den vårt skip traff, sier direktør i Leif Høegh-rederiet, Thor Jørgen Guttormsen, til NTB.

Ingen av de 11 nordmennene og kroatene som er offiserer om bord eller de 19 filippinerne som er mannskap, ble skadd i sammenstøtet.

Ifølge dn.no har den amerikanske marinen bekreftet at periskopet på den amerikanske ubåten USS Oklahoma City onsdag kom i kontakt med et skip øst for Gibraltarstredet.

«Norman Lady» hadde losset flytende gass i Barcelona og var tomt da det traff det som trolig er en amerikansk atomubåt.

- Mannskapet kjente en kraftig rystelse, og alarmen for vanninntak gikk, forklarer Guttormsen.

Skipet har dobbel bunn, og denne ble fylt med vann etter sammenstøtet.

- Da skipet kom inn til Gibraltar var været så dårlig at vi måtte vente en dag med å sende ned dykkere. Da de kom ned fikk de se flenger som var 2-3 meter lang og en halv meter brede, sier Guttormsen til NTB.

«Norman Lady», som er bygd i 1973, er 240 meter langt og 40 meter bredt. Det kan frakte 87.000 kubikkmeter flytende gass.

- Selv om skipet var losset, ligger det alltid litt gassrester igjen i tankene. Disse må tømmes fullstendig, noe som vil ta 7-8 dager, før vi kan sende skipet i tørrdokk for reparasjoner, sier Guttormsen til NTB.

Fakta om USS Oklahoma City

Lengde: 362 fot (ca. 120 meter)

Vekt: 5782 tonn

<B>TRAFF UBÅT: Det norske tankskipet «Norman Lady» kolliderte trolig med en amerikansk atomubåt onsdag ettermiddag.