Norsk skip var involvert i dødskollisjon

Malingsbevis. Fem omkom da fransk tråler sank torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare ett medlem av mannskapet på seks overlevde da den franske tråleren «Kleine Familie» sank utenfor kysten av Cherbourg sist torsdag.

Det norskkontrollerte kjemikalieskipet «Sichem Pandora» ble eskortert i land, mistenkt for å ha vært involvert i kollisjonen.

Nå har franske etterforskere har funnet grønne malingsmerker som stemmer overens med malingen på det norske skipet, melder NTB og NRK.

- De grønne malingsflekkene som er funnet på skipets skrog, kan ikke skjelnes fra den grønne malingen på vraket av «Kleine Familie», sier Michel Garrandaux, aktor i havnebyen Cherbourg.

Også oransje malingsflekker på vraket stemmer med det norskkontrollerte skipet.

- Merket ingenting

Mannskapet på «Sichem Pandora» fortalte først at de ikke hadde merket noe til noen kollisjon. Og dagen etter sa det norske rederiets talsmann Claus Thornberg til AFP at fransk politi hadde indikert at etterforskningen var avsluttet og at det norske skipet var utenfor mistanke.

Nå ser det ut til at det ikke stemmer.

MISTENKT: Mannskapet på «Sichem Pandora» blir spurt ut om kollisjonen av tollere. Foto: AP
MISTENKT: Mannskapet på «Sichem Pandora» blir spurt ut om kollisjonen av tollere. Foto: AP Vis mer

«Sichem Pandora» opereres av Tesma Holding, som er et datterselskap i den norskkontrollerte Camillo Eitzen-gruppen. Mannskapet på 9214 tonn store «Sichem Pandora» kommer fra Russland og de baltiske landene.