Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk skipsreder vil henrette pirater på stedet

Den norske skipsrederen Jacob Stolt-Nielsen mener makt er det eneste språket pirater forstår.

- BØR HENRETTES: Den norske skipsrederen Jacob Stolt-Nielsen mener makt er det eneste språket pirater forstår, og vil derfor at pirater skal henrettes. Foto: AFP Photo/EU NAVFOR/Scanpix
- BØR HENRETTES: Den norske skipsrederen Jacob Stolt-Nielsen mener makt er det eneste språket pirater forstår, og vil derfor at pirater skal henrettes. Foto: AFP Photo/EU NAVFOR/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv skriver skipsrederen at det er uforståelig at ikke militære flåter senker piratenes båter «med mann og mus». Pirater lar seg ikke skremme av å bli stilt for en sivil domstol, ifølge Stolt-Nielsen.

- Jeg er litt tøff i det innlegget, men jeg sier det som det er. Den eneste måten å få piratvirksomheten til å avta på er å henge piratene. Det eneste språket de forstår er makt, utdyper Stolt-Nielsen overfor Dagens Næringsliv.

Det sitter i dag over 700 sjøfolk som gisler på mer enn 30 kaprede skip. Skipsrederen innser at strategien med å henrette piratene vil koste mange liv blant internasjonale sjøfolk på kort sikt.

- Det kan tenkes at piratene vil ta hevn over denne tøffere behandling på de mannskapene de allerede holder som gisler. Det må man innse, skriver Stolt-Nielsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media