Norsk skole i Brussel mister godkjenningen

Må betale tilbake millionstøtte.

LOVBRUDD: Utdanningsdirektoratet har avdekket omfattende og alvorlige brudd på regelverket ved Scandinavian School of Brussels (SSB), der 78 av skolens 302 elever er norske. Foto: ssb.be
LOVBRUDD: Utdanningsdirektoratet har avdekket omfattende og alvorlige brudd på regelverket ved Scandinavian School of Brussels (SSB), der 78 av skolens 302 elever er norske. Foto: ssb.beVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningsdirektoratet har avdekket omfattende og alvorlige brudd på regelverket ved Scandinavian School of Brussels (SSB), der 78 av skolens 302 elever er norske.

De 56 lovbruddene dreier seg blant annet om at skolen ikke har en forsvarlig økonomi- og regnskapsforvaltning, at skolen over flere år har visst om lovbrudd uten å korrigere dem og at statstilskuddet delvis er blitt brukt på utenlandske elever.

Kunnskapsdepartementet bekreftet vedtaket mandag. Avgjørelsen er endelig og kan ikke påklages videre.

- Skoler som er godkjent etter privatskoleloven, mottar statstilskudd. Vi må derfor kunne ha tillit til at de følger bestemmelsene i regelverket, slik at elevene sikres den opplæringen de har krav på, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Skolen mister godkjenningen fra 19. juni i år og må betale tilbake statstilskudd på 4,8 millioner kroner innen samme dato.

Privatskolen har i sine uttalelser til Utdanningsdirektoratet erkjent alle lovbruddene og redegjort for hva som er gjort for å rette opp feilene og manglene.

- Vi er veldig skuffet. Dette er ikke bare trist for de norske elevene, men for alle de 302 elevene, de ansatte og familiene ved skolen, uttalte rektor Kristy Lundstrøm via skolen nettsider da Utdanningsdirektoratet avgjørelse ble kjent. (NTB)