- Norsk småbarnsmor funnet død i Brasil

Hun døde av kvelning, opplyser politiet. Dødsfallet etterforskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen ble funnet død av kjæresten i sitt eget hjem i Canoa Quebrada natt til fredag. Kjæresten er brasiliansk, men kvinnen har to barn under skolepliktig alder med en annen brasiliansk mann, opplyser Tharsio Faco,stasjonssjef for Policia Civil i Aracati til Dagbladet.

- Kjæresten har forklart at han fant henne da han kom hjem fra en tur på byen. Hun var allerede død da hun fant ham, og kjæresten nekter for at han har noe med hennes død å gjøre. Hun ble funnet med et tau rundt halsen, som om hun har blitt kvalt, sier Faco.

Kjæresten er mistenkt i saken.

- Vi har avhørt kjæresten, som er mistenkt i saken, og ytterligere en person. sier Faco.

Lav bemaning grunnet karneval Kvinnen er født i 1977, og bor til vanlig i feriebyen Canoa Quebrada.

- Vi vet ikke hvor lenge hun har bodd i Canoa Quebrada. Hun har ikke annen familie her, opplyser Faco.

Hele stasjonen i den lille byen Aracati jobber med saken.

- Det er en prioritert sak for oss, men komplisert. Problemet er at vi er midt i karnevalet og veldig mange har tatt ferie.

Politistasjonen vil først være fullt bemannet igjen på torsdag.

- Men arbeidet stanser likevel ikke og vi henter hele tiden inn ny informasjon, sier Faco.

Karnevalsfeiringen i Aracati har lange tradisjoner, og har en av de mest populære feiringene i delstaten Ceara. Nærmest hele landet tar ferie de fem dagene karnevalet varer. Både butikker,skoler og banker stenger dørene, og det sivile politiet, som blant annet har ansvaret for etterforskningen  av drapssaker som denne, har svært redusert bemanning.   Aracati ligger 150 km sørøst for Fortaleza og mange turister legger karnevalsfeiringen til byen og til ferieparadiset canoa Quebrada. I fjor anslo lokale myndigheter at 600.000 deltok i karnevalsfeiringen i byen.   Det betyr også at politiet er nødt til å konsentrere sine ressursene om å kontrollere feststemte karnevalsgjengere.
Utenriksdepartementet (UD) er informert om saken.

- Alvorlig sak - Vi har fått et varsel om dette, men ikke fått en endelig bekreftelse fra brasiliansk politi. Derfor er det ikke så mye vi kan si foreløpig, sier pressevakt ved UD, Marte Lerberg Kopstad, til Dagbladet.

- Men dette er en alvorlig sak. Generalkonsulen vår i Rio holder på å følge opp akkurat nå, sier Kopstad.
Kopstad opplyser at UD fikk varsel om dødsfallet i går. De pårørende i Norge er varslet om dødsfallet.
Dagbladet kommer tilbake med mer.