Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk smugler fikk ti års fengsel i Sverige

34-åringen er i Göteborgs tingrett dømt til ti års fengsel for narkotikasmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er bosatt i Oslo men opprinnelig fra Arendal, er også utvist fra Sverige på livstid etter at dommen er sonet. Narkotikaen, som ble funnet i skjulte rom i mannens bil da han ble stoppet utenfor Göteborg i fjor, hadde en gateverdi på 20 millioner kroner, melder Fædrelandsvennen.

Mannen hevdet i retten at han ikke visste at han transporterte narkotika. Han forklarte at han skulle frakte et større pengebeløp fra Brussel til Norge for å betale en narkotikagjeld. Bilen som ble brukt hadde han fått overlevert av en ukjent person i Brussel.

Tingretten festet ikke lit til mannen forklaring, og det heter i dommen at tiltalte med svært høy sannsynlighet visste at han smuglet narkotika.

Mannen er tidligere straffedømt for flere forhold, og det var hans kriminelle rulleblad som avslørte ham. Han ble stoppet i en rutinekontroll ved Øresundbrua, men fikk kjøre videre. En toller undersøkte imidlertid i tollvesenets internasjonale register, og fant at mannen blant annet var dømt for narkotikaforbrytelser. Dermed ble han stoppet på nytt utenfor Göteborg og narkotikaen ble funnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media