Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk søkemotor for nordisk internett

IT-selskapet Fast planlegger en ny nordisk søkemotor for internett i løpet av våren, men ønsker seg en partner. Scandinavia Online (SOL) er interessert, skriver internett-avisen digi.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fast Search & Transfer har utviklet flere redskaper som gjør søk etter informasjon på internett raskere og enklere. Tidligere i år introduserte Fast i samarbeid med den amerikanske nettportalen Lycos en søkemotor som finner digitaliserte musikkfiler på nettet.

Søkemotorer er blant de mest benyttede funksjonene på internett. En stor del av nett-trafikken på SOL er til søkemotoren Kvasir, som bygger på den amerikanske Alta Vista-teknologien.

Markedsdirektør Torbjørn Ødegård Teigen i SOL sier til digi.no at selskapet er åpen for samarbeid med andre leverandører av søketeknologi.

Fast hevder at selskapets søkemotor er konkurrentene langt overlegen. Fast-sjef Espen Brodin anslår at det finnes 15 millioner nettsider i de fem nordiske landene og at Fasts søkemotor kan gjennomsøke disse fem ganger så raskt som Alta Vista.

- Vi tar den endelige beslutningen om partner i løpet av to uker, sier Brodin til digi.no.

Han regner med at det vil koste 10-20 millioner kroner å opprette en ny søkertjeneste.