Norsk soldat drept i Afghanistan

Ytterligere én soldat skadd da en veibombe gikk av.

Den norske offiseren i e-tjenesten ble drept av veibombe nord i Afghanistan, vest for byen Mazar-e Sharif. Kart: Google
Den norske offiseren i e-tjenesten ble drept av veibombe nord i Afghanistan, vest for byen Mazar-e Sharif. Kart: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den drepte nordmannen var en stabsoffiser i etteretningstjenesten og del av den norske stabiliseringsstyrken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Fellesoperativ hovedkvarter.

- Han ble drept av en veibombe nord i Afghanistan, vest for Masar e-Sharif. Det skjedde klokka 07.30 norsk tid. Han var del av en kolonne med fire norske soldater fordelt på to kjøretøy. Avdøde satt i den bilen som ble rammet, og ytterligere én soldat ble skadet og var inne til undersøkelser. Han er ikke alvorlig skadet, sier Eide til Dagbladet.no.

Soldaten som ble drept var sjåfør i bilen som traff veibomben. Han ble evakuert til et tysk feltsykehus i Mazar-e sharif og ble eklært død klokka 10 norsk tid. Den drepte tjenestegjorde i Maymaneh.

— Det er med stor sorg jeg mottok det tragiske budskapet. Våre tanker går til offiserens pårørende og medsoldater i Afghanistan, sier generalløytnant Harald Sunde, som er sjef for Fellesoperativt hovedkvarter til NTB.

De to andre soldatene i kolonnen ble ikke skadet, opplyser forsvaret.

Forvarsdepartementet varlser pressekonferanse klokken 13.Se den direkte på Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer