Norsk soldat omkom i Kosovo

En 22 år gammel KFOR-soldat fra Østfold omkom i en ulykke i Kosovo i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En granskingskommisjon skal undersøke hva som skjedde da 22-åringen havnet under et pansret kjøretøy, og tjenestemenn fra Romerike politidistrikt vil reise til Kosovo for å bistå Forsvaret i etterforskningen.

Den 22 år gamle geværmannen ble påført de dødelige skadene i brystregionen da det pansrede personellkjøretøyet SISU kjørte av veien og rullet rundt.

Soldaten som omkom skal ha blitt klemt under den flere tonn tunge panservognen.

- Det var tre norske soldater i kjøretøyet, og 22-åringen som omkom var ikke fører av vogna. Hvor han var plassert i vogna kan jeg foreløpig ikke si noe om, sier oberstløytnant Steinar Hannestad til Dagbladet :på nettet.

Ulykken skjedde ved 12.30 tiden nord for byen Obilic, ikke langt unna Kosovos hovedstad Pristina.

22-åringen fikk umiddelbart hjelp av sanitetspersonell, og ble raskt bragt med helikopter til et britisk feltsykehus der han ble erklært død.

22-åringen tjenestegjorde i Geværkompani A/NORBN II, den norske bataljonen i Kosovo. Det samme gjorde de to andre soldatene som var med i personellkjøretøyet.

- Disse to er ikke kommet fysisk til skade, men de er selvsagt preget av det som har skjedd, på samme måte som resten av bataljonen er. Dette er en tragisk hendelse for alle involverte, men våre tanker går først og fremst til soldatens pårørende, sier Hannestad.

22-åringen var av utenlandsk opprinnelse, men norsk statsborger. Han var geværmann i den norske bataljonen i Kosovo, og hadde tidligere tjenestegjort i SFOR-styrken i det tidligere Jugoslavia. Han hadde vært stasjonert i Kosovo siden slutten av mars.

Det vil bli holdt en minnehøytidelighet for 22-åringen i Kosovo i morgen formiddag, og representanter fra Forsvarskommando Sør-Norge vil reise fra Norge for å delta på minnestunden og i granskingsarbeidet.

ULYKKESSTEDET: SISU'en havnet utfor veien like nord for byen Obilic i Kosovo.
KLEMT I HJEL: Den 22 år gamle soldaten skal ha blitt klemt under en slik SISU.