Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk soldat skadd i skuddveksling

Truffet da norske styrker ble angrepet av opprørere Afghanistan.

SKADD: En norsk soldat ble lørdag skadd i en skuddveksling ved  «Russian Hill», ca 25 km fra den norske leiren i Maimana. Dette bildet er tatt på «Russian Hill» 7. februar i år. Da hadde de norske styrkene trefninger med opprørere i mer enn elleve timer. Også den gangen ble en soldat skadet. Foto: Caroline Lunde/Forsvaret
SKADD: En norsk soldat ble lørdag skadd i en skuddveksling ved «Russian Hill», ca 25 km fra den norske leiren i Maimana. Dette bildet er tatt på «Russian Hill» 7. februar i år. Da hadde de norske styrkene trefninger med opprørere i mer enn elleve timer. Også den gangen ble en soldat skadet. Foto: Caroline Lunde/Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske soldater ble i går angrepet i Ortepadalen i Faryab-provinsen, om lag 25 km nord for den norske leiren i Maimana.

Det var under et oppdrag lørdag ettermiddag at den norske styrken ble beskutt, da de skulle forflytte seg mellom to landsbyer.

Evakuert Den norske soldaten pådro seg et rift i brusken i øret av et streifskudd. Han ble evakuert med helikopter tilbake i basen i Maimana.

Skuddvekslingen skal ha vart i to timer, og Forsvaret opplyser at det ble avfyrt flere skudd mot de pansrede Iveco-kjøretøyene til de norske soldatene.

- Soldaten er i god form og har snakket med sine pårørende hjemme i Norge, sier oberstløytnant John Espen Lien, ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet

Det var soldater fra den norske «Partnering Unit» i Maimana som ble angrepet av det forsvaret kaller «opprørere».

- Tatt under ild De om lag 30 norske soldatene var ute på et tredagers oppdrag sammen med afghanske styrker for å drive kontakskapende virksomhet med lokale ledere.

- Styrkene ble tatt under ild under forflytning mellom landsbyer, sier oberstløytnant Lien til Dagbladet.

Angrepet skjedde like ved «Russian Hill» i Ortepadalen. Forsvaret betegner området som et «urolig område».

Norske styrker har flere ganger vært i kontakt med opprørere i dette området.

- Det er ikke uvanlig med skyteepisoder i dette området, sier oberstløytnant Lien til Dagbladet.

Med på laget var et eksplosivrydningsteam og en infanteritropp.

Uvisst om opprørere ble drept - Det var ingen hard trefning, jeg vil nøye meg med å kalle det en skuddveksling, i følge rapportene vi har mottatt, sier oberstløytnant Lien.

Han forteller likevel at skytingen varte «en god stund».

- Styrkene ble beskutt, og besvarte ilden. Det oppstod en skuddveksling. Vi vet ikke om det er skadde eller drepte på opprørernes side, sier oberstløytnanten.

Etter at den skadde soldaten ble fraktet bort fra åstedet, fortsatte kolonnen videre.

 De skal da ha kommet under ild også senere samme dag.

- IKKE UVANLIG: - Det er ikke uvanlig med skyteepisoder i dette området, sier oberstløytnant John Espen Lien. Foto: Forsvaret
- IKKE UVANLIG: - Det er ikke uvanlig med skyteepisoder i dette området, sier oberstløytnant John Espen Lien. Foto: Forsvaret Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media