Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk solselskap soler seg i nytt land

Scatec Solar skal bygge sine første solparker i Brasil. Prislappen er over 900 millioner kroner.

 Soler seg:  Scatec Solar vokser, og etablerer seg nå i Brasil.
Soler seg: Scatec Solar vokser, og etablerer seg nå i Brasil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er mange som tror at det er tropisk klima over hele Brasil, men det er det ikke. Der vi skal bygge disse solparken er det faktisk kaktuser, sier Scatec Solar-sjef Raymond Carlsen til Finansavisen.

I går ble det kjent at Scatec Solar er blitt enige med det spanske selskapet Grupo Gransolar om å kjøpe en majoritetspost i to solparker i delstaten Piaui i nordøstlige Brasil. Byggestart på prosjektene er i første kvartal 2017, og når parkene står ferdige vil de produsere 164.000 megawattimer årlig. Det vi gi årlige inntekter på rundt 14 millioner dollar.

Det vil koste cirka 105 millioner dollar, eller litt over 900 millioner kroner, å bygge solparkene med dagens dollarkurs. Scatec Solar vil få en eierandel på 70 prosent i solparkene.

- Brasil satser på fornybar energi. For oss blir dette den første billetten inn i landet for å lære litt mer om dette markedet, sier Carlsen til Finansavisen.

Scatec Solar la frem regnskapstall for 2015 fredag i forrige uke, men det som fikk størst oppmerksomhet var selskapets aggressive vekstplaner. I dag har selskapet satt i drift solparker med en samlet kapasitet på 426 megawatt (MW). Det vil øke til 815 MW innen utgangen av året, og videre til mellom 1.400 og 1.600 MW før 2018 er omme.

- Dette er ikke et uoppnåelige eller hårete mål for oss, men et realistisk mål slik vi ser det, sier Carlsen.

Scatec Solar har prosjekter gående i 15-20 land om dagen, hevder Carlsen. Solarparkene de nå skal bygge i Brasil er et resultat av myndighetenes tredje tildeling av solkraftprosjekter i løpet av et halvt år. Totalt er 3.000 MW blitt delt ut i denne perioden.

Brasil har som mål å tildele ytterligere 7.000 MW innen 2024.

- Grupo Gransolar er en partner av oss, og de vant prosjektet på vanlig anbud. Vi har brukt det spanske selskapet som underleverandør mange steder tidligere, sier Carlsen til Finansavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media