Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-somalier ble Årets innvandrer 2006

- En inspirator og rollemodell for barn og ungdom, sier juryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk-somalieren Osman Mohamed Aden fra Skien ble årets vinner av Innvandrerpriseen ble 2006.

Årets prisvinner gjør en stor innsats for å motivere og hjelpe ungdom til å ta utdanning og engasjere seg i samfunnet. Osman Mohamed Aden legger vekt på at dette er like viktig for jenter og gutter. I tillegg til sitt arbeid som lærer, bruker han mye tid på frivillig arbeid og bistår ungdom med lekser og hjelper familier som har problemer. Han har et stort nettverk og har tillit i alle miljøer.

Ikke minst våger han å utfordre holdninger i eget miljø. Han er en inspirator og rollemodell for barn og ungdom i hele Grenlands-distriktet, heter det i begrunnelsen.

- Barn og unge med innvandrerbakgrunn utgjør omtrent 60 000 unge. Til tross for at de fleste klarer seg bra, vil mange møte utfordringer i forhold til skole og arbeidsmarked. Unge med innvandrerbakgrunn lever et liv som er svært annerledes enn det ungdomslivet foreldrene levde. Derfor er rolle modeller som Osman Mohamed Aden svært viktig, sa statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Libe Rieber-Mohn under utdelingen på Riverside ungdomssenter i dag.