Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-somalier drept av væpnede menn etter bilskyting, ifølge somaliske medier

Skal være en del av Somalias etterretningstjenste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk-somalisk mann i 40-åra skal være drept av væpende menn i Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge flere somaliske medier.

48-åringen skal ha blitt drept ved en rundkjøring i landsbyen Taleh i Mogadishus Hodon-distrikt, da bilen han kjørte ble stoppet og blokkert av en annen bil. Ifølge vitner skal flere menn deretter ha gått ut av bilen og åpnet ild mot bilen til 48-åringen.

Somaliske sikkerhetsstyrker skal ha ankommet åstedet kort tid etter at gjerningsmennene hadde stukket av. Ifølge Horseed Media skal den drepte ha vært en del av Somalias etteretningstjeneste.

Norsk-somaliern skal ha blitt drept bare timer etter at en annen person ble skutt og drept i sentralbanken i Wadajir-distriktet. Det er foreløpig ukjent om det er noen sammenheng mellom disse hendelsene.

Det er ingen som har tatt på seg ansvaret for angrepet, men slike angrep har tidligere blitt utført av dem militante gruppa al-Shabaab.

Pressevakt ved UD, Anne Haavardsdatter Lunde, kan ikke kommentere saken

- Dette er ikke UD kjent med, men vi vil undersøke saken, sier hun til Dagbladet.

Mogadishu har opplevd flere selvmordsangrep og attentater helt siden terrorgruppa al-Shabaab ble presset ut av hovedstaden for fire år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media