Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-somalisk far fant døtrene i Syria

En av dem skal ha fått skuddskader.

FANT DØTRENE:  Geir Lippestad er farens advokat, og han kunne i kveld opplyse om at de to døtrene er funnet igjen i Syria. Foto: Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FANT DØTRENE: Geir Lippestad er farens advokat, og han kunne i kveld opplyse om at de to døtrene er funnet igjen i Syria. Foto: Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Det var den 20. oktober i år at det ble kjent at to norsk-somaliske søstre på 16 og 19 år var meldt savnet av sin familie. Det ble deretter kjent at de var på vei til Syria for å bidra i kampene der.

Faren er nå tilbake i Norge etter å funnet døtrene inne i Syria. Det forteller farens advokat, Geir Lippestad, til NRK.

- Han forteller til meg at han har funnet døtrene sine. Det har vært ytterst dramatisk både for ham og for dem, sier Lippestad.

Skuddskader Begge døtrene skal fortsatt være i Syria. Den ene av døtrene, den yngste på 16 år, skal være skadd.

- Han sier at hun har fått skuddskader i benet, noe som gjør det vanskelig for henne å gå for egen maskin. Det betyr også at man må vente til at hun blir bedre før de kan komme seg ut av Syria, sier Lippestad til Dagbladet.

Ifølge advokaten har faren opplyst om at de to døtrene holdes mot sin vilje, men at de skal ha fått et løfte om at de skal få lov til å dra til Tyrkia. Faren har tro på at de skal komme seg i sikkerhet i nær framtid, opplyser Lippestad.

- Han har vært i kontakt med norsk politi, og vi skal møte dem igjen til uka. Vi vil høre med politiet hva de har av opplysninger, og hva de kan bidra med for å hjelpe jentene, sier Lippestad.

Ville hentes Familien har tidligere oppnådd kontakt med døtrene via Facebook.

- Det er sønnen min som hadde kontakt med jentene på Facebook. Han fikk bekreftet at jentene er i Syria, at de er i god behold, men at de angrer på at de dro og vil at pappa kommer og henter dem, sa familiefaren til Dagbladet i slutten av oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media