Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk stammer fra elggrynt

Top Gear-Clarkson har vært på tur i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeremy Clarkson er godt kjent for mange nordmenn fra TV-programmet \'Top Gear\'. Bilfanatikeren var nylig i Norge i ti dager og besøkte blant annet Lillehammer. Nå forteller han om iskalde og tøffe dager i landet dekket av snø med livsfarlige fartsmålere.

Her er noen høydepunkter:

«Norsk ser ikke ut til å være et språk som har naturlig utviklet seg. Det er ikke en blanding av dialekter, en europeisk potpurri av lyder og uttrykk. Hvis du spør meg stammer det fra lydene som elger lager.»

«I det frosne nord må du kjøre 800 kilometer for å finne en øl og når du kommer dit må du betale 5000 kroner. For å gjøre kvelden din enda mindre hyggelig er det ikke lov å drikke ute, og ikke lov å røyke inne. Jeg tilbrakte mesteparten av kvelden i døråpningen, halvdød av kulde.»

«Sex, snakking, drikking og røyking er alle vanskelig. Da skal du prøve å gå. Ja, miljøvernere, 2006 er uvanlig varmt i nord, men likevel er det -9 i Lillehammer. Dette betyr at fortauene er dekket av is. Så for å bevege deg må du utvikle et spesielt ganglag. Du putter en fot fram og vrikker på hoftene til du har tak før du kan løfte den andre foten. Jeg kaller det «Elvis Pelvis».»

«Hvis England hadde hatt en tiendedel av snøen i Norge ville landet vært rammet av iskaos. Politiet ville be folk holde seg inne med mindre de skal levere en nyre til dronningen selv. Selv veien i Norge er dekket av is.»

«Du kan ikke kjøre mer enn 6 km/t og fartsmålerne blender deg med et blinkende rødt lys så intenst at det flerrer malingen av bilden. De tar ikke førerkortet ditt når du kjører for fort. De tar synet ditt.»

Les hele artikkelen her.

PÅ NORGESTUR: Jeremy Clarkson har mange tanker om Norge og nordmenn etter par besøk det siste året. Her er han i Oslo i fjor vår. Foto: Eivind Skjervum
PÅ NORGESTUR: Jeremy Clarkson har mange tanker om Norge og nordmenn etter par besøk det siste året. Her er han i Oslo i fjor vår. Foto: Eivind Skjervum Vis mer

Målet med norgesturen var å lage en OL-spesial av Top Gear. Jeremy Clarkson og teamet hans gjennomførte skiskyting, langrenn, hopp og ishockey - alt med bil - og dette blir sendt i et timeslangt program like før Torino-OL. Programmet har seere i over 120 land.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!