Norsk statsborger frikjent for dobbeltdrap i Bosnia

Var tiltalt for å ha drept naboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 41 år gamle mannen ble i fjor pågrepet og siktet for dobbeltdrap som skjedde på en kaffebar i landsbyen Trnopolje i Bosnia.

Hans forsvarer Fridtjof Feydt bekrefter at hans klient er løslatt.

- Jeg kjenner ikke til detaljene, men jeg er klar over at han er løslatt, sier Feydt til Dagbladet.

- Han ringte meg for noen dager siden og var ganskje oppgitt før dommen falt. Aktor hadde kjørt han ganske kraftig hevdet han.

Klarte ikke å bevise I dommen heter det at 42-åringen var i nærheten av åstedet for drapene, men påtalemyndigheten «klarte ikke å bevise at han var ansvarlig for drapene», skriver VG som siterer en bosnisk avis.

Drapene skjedde på en kaffebar i landsbyen Trnopolje 28. juli i fjor. Ifølge dommen ble det avfyrt tolv skudd mot ofrene.

Mannen ble kort tid etter drapene pågrepet sammen med sin eldste sønn. Da sønnen kom hjem til Drammen fortalte han Dagbladet om sin historie.

- Jeg fikk en telefon fra min søster som fortalte at huset vårt i Bosnia var omringet av politi. Da dro jeg til et kjøpesenter
i ren panikk for å tenke ut hva jeg skulle gjøre videre, sa han til Dagbladet.  

Ifølge dommen, som flere bosniske medier omtaler, ble det avfyrt tolv skudd med et automatvåpen mot de to ofrene. Fire skudd traff den ene mannen og sju skudd traff den andre, ifølge dommen.

Kjente til avdøde De to drepte mennene på 62 år og 48 år er begge fra samme landsby som den norskbosniske mannen.

Dagbladet kjenner til at norskbosnieren hadde en bolig kun 50 til 100 meter unna den avdøde 48-åringen, og at de tidligere har hatt en mindre konflikt.

- De hadde hatt en mindre konflikt for en stund tilbake, men det løste seg ganske raskt. De har ikke hatt noen kontakt siden den gang, bekreftet hans 19 år gamle sønn.

Ifølge kilder Dagbladet snakket var den avdøde 48-åringen siktet i en annen sak i landsbyen, som omfattet drap på ekskona og omfattende narkotikavirksomhet.

Mannen har tidligere hatt straffesaker mot seg der, og er dømt for vold. Han er født i Bosnia, men fikk norsk statsborgerskap etter han flyktet til Norge fra Bosnia-krigen i 1993.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram