Norsk statsborger mistet livet i Libanon

Nå frykter libanesere at den syriske borgerkrigen er på vei inn i Libanon.

KRAFTIG EKSPLOSJON:  Libanesisk militære undersøker området hvor to personer sprengte seg sjøl og drepte 38 mennesker på et marked med mange mennesker. 170 personer meldes skadd. En tredje selvmordsaksjonist klarte ikke å utløse bomben, men ble drept på stedet. Foto: Scanpix
KRAFTIG EKSPLOSJON: Libanesisk militære undersøker området hvor to personer sprengte seg sjøl og drepte 38 mennesker på et marked med mange mennesker. 170 personer meldes skadd. En tredje selvmordsaksjonist klarte ikke å utløse bomben, men ble drept på stedet. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk statsborger ble drept i bombeangrepet i Libanons hovedstad Beirut torsdag der 43 mennesker mistet livet, melder NRK.

- Vi vet ennå veldig lite, siden situasjonen er kaotisk der nede nå. Det jeg kan si, er at vi har fått informasjon fra pårørende om at en norsk statsborger skal være blant de omkomne etter bombeangrepet i Beirut. Vi jobber med saken, og har så langt ikke fått noen offisiell bekreftelse på dette fra libanesiske myndigheter. Vår ambassade jobber med å undersøke saken, sier Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Sørgedag Flaggene vaier på halv stang i Beirut, dagen etter at 43 mennesker ble drept og 239 personer skadet, i to selvmordsangrep. Skoler og universitet holder stengt, melder Le Monde.

Ifølge NRK, er den norske statsborgeren 39 år, opprinnelig fra Libanon, men med norsk statsborgerskap.

Eksplosjonene skjedde midt i rushtiden i går, i forstaden Bourj al-Barajneh, som er et sjiamuslimsk område i den Libanons hovedstad.

Det var tre selvmordsaksjonister som gikk samtidig inn i markedsområdet. To av dem sprengte seg selv.

Den tredje mannen klarte ikke å detonere sprengstoffene, og ble drept på stedet.

Syria-krig inntar Libanon Eksperter frykter nå at den syriske borgerkrigen er i ferd med å få fotfeste i Libanon, skriver Le Monde. Gårsdagens bombeangrep er den blodigste siden borgerkrigen herjet i Libanon fra 1975-1990. Terrororganisasjonen IS påtok seg ansvaret for aksjonen.

-Jeg frykter at vi er på vei inn i en periode med eksplosjoner, sier helseministeren Waël Abou Faour etter angrepet.

Innbyggerne i det sørlige Beirut er hovedsaklig sjiamuslimer.

IS-angrep av «kjetter-bastionen» IS kom i går med en melding der de gratulerer «kalifatets soldater» for å ha angrepet «kjetter-bastionen», som ekstreme islamister mener er vantro.

Ekstreme sunnimuslimer i IS har enormt hat rettet den sjiamuslimske organisasjonen Hizbollah, en organisasjon som har stor støtte i bydelen som ble rammet av terroraksjonen.

Hizbollah kjemper på diktator Bashar al-Assads side i Syria, og er finansiert av Iran.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram