Norsk statsråd buet ut på nordisk feminist-konferanse

Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) trøster seg med at en dansk sosialist også ble møtt med pipekonsert.

TUSEN PÅ TUSEN: Denne forsamlingen, her under åpningen av Nordisk Forum på et fullsatt Malmø Arena torsdag, var det som buet da statsråd Solveig Horne i dag fortalte om Fremskrittspartiets holdninger til kvotering. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
TUSEN PÅ TUSEN: Denne forsamlingen, her under åpningen av Nordisk Forum på et fullsatt Malmø Arena torsdag, var det som buet da statsråd Solveig Horne i dag fortalte om Fremskrittspartiets holdninger til kvotering. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble til tider anspent, da barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) i dag snakket til kvinnebevegelsens konferanse Nordiskt Forum, som siden torsdag har samlet tusenvis av feminister i Malmø.

- Det tar jeg med knusende ro. Det er politiske motstandere, sier Horne til Dagbladet få minutter før hun gikk ombord i flyet som nå i kveld skulle ta henne trygt tilbake til Norge.

- Derfor buet de Det var Hornes svar på et spørsmål om Fremskrittspartiets holdning til kvotering som utløste pipekonserten.

- Jeg forklarte hva grunnlaget er for at Fremskrittspartiet har vært imot kvotering hele veien, at vi mener det er unødvendig og at du skal være der du er på grunn av kunnskapen og kompetansen du har og ikke hvilket kjønn du har. Derfor var det de buet, sier Horne.

I fortsettelsen forklarte hun feministene på konferansen at Fremskrittspartiet likevel ikke vil fjerne eksisterende kvoteringsordninger, for eksempel loven om at det skal være 40 prosent kvinner i almennaksjeselskaper.

Hovedbudskapet - Det står ingenting i regjeringsplattformen om at vi skal avskaffe noen kvoter, men videre framover ønsker vi å bruke kvotefrie virkemidler, sier Horne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer