Norsk student (21) knivstukket på lesesal i Sør-Afrika

Stukket 24 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 21-årig kvinnelig utvekslingsstudent er knivstukket på en universitetslesesal i den sørafrikanske byen Durban, melder VG Nett.

Kvinnen, som i Norge er student ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), ble stukket 24 ganger i halsen, ansiktet, skuldrene og hendene.

- Vi er sjokkerte. Noe slikt skal ikke kunne skje inne på universitetsområdet - det er veldig skremmende, sier Knut Patrick Hanevik, dekan ved HiOAs Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, til Dagbladet.

Tok PC-en Den norske 21-åringen skal ifølge ei sørafrikansk avis ha blitt overfalt av en mannlig medstudent, som etter angrepet stakk av med PC-en hennes, men slapp den under flukten.

- Han sa ingenting til henne mens han stakk henne, det var fullstendig uprovosert, sier en venn av kvinnen til avisa.

Dekan Hanevik opplyser at kvinnen ikke ble livstruende skadd, og at hun i går kom hjem til Norge ledsaget av sin mor.

- Moren dro ned til Sør-Afrika umiddelbart, sier han.

Etterforsker Nomonde Mbadi, talsmann for universitetet i provinsen KwaZulu-Natal, opplyser til den sørafrikanske avisa at politiet og studiestedet etterforsker hendelsen.

- Universitetet ser svært alvorlig på saken, sier Mbadi.

Ifølge avisa hadde studenten vært fire måneder i Sør-Afrika da hun ble knivstukket. Dekan Hanevik forklarer at utvekslingsoppholdet er ledd i bachelorprogrammet i utviklingsstudier.

- Vi har i flere år samarbeidet med universitetet i KwaZulu-Natal, sier han.

- Får denne episoden følger for samarbeidet?

- Vi må nå revurdere det, svarer Hanevik.

Jevnlig kontakt HiOA har siden hendelsen hatt løpende kontakt med den skadde studenten og moren, i tillegg til de to andre utvekslingsstudentene høgskolen har på universitetet. Samtidig har de fått jevnlige oppdateringer fra sørafrikansk politi, lærestedet, den norske ambassaden og sjømannskirken i Durban.

- Vi har hatt en konstruktiv kontakt med universitetet og politiet, sier dekanen.

Gjerningsmannen er foreløpig ikke pågrepet, ifølge den sørafrikanske avisa.

Dagbladet følger saken.