Norsk student drept i Italia

22-åring påkjørt av politibil i fotgjengerfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 22 år gamle norske motestudenten Belkisa Segetalo mistet livet  i en trafikkulykke i Milano lørdag kveld.

Kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i Utenriksdepartementet bekrefter overfor Dagbladet.no at norske myndigheter har fått melding om dødsulykken og at familien i Norge blir hjulpet etter ulykken.

Belkisa Segetalo hadde akkurat startet på sitt andre studieår i Italia. Familien kom  til Norge fra Bosnia for om lag 15 år siden, og bor i Vigeland  i Sør-Audnedal kommune i Vest-Agder.

Påkjørt av politibil

Broren Kasim Segetalo, som er sykepleier i Fredrikstad, er i Milano for å bistå familien etter dødsulykken.

- Vi har fått tre ulike forklaringer fra italiensk politi på hva som skjedde. I alle tre forklaringen har det kommet fram at hun ble påkjørt av en politibil, men forklaringene spriker alt fra politibil i utrykning til 30 kilometers fart. 

- Det norske konsulatet har nå hjulpet oss med tolk og advokat, og vi får også hjelp fra Belkisas norske og italienske studievenninner. Det er viktig for familien å få en korrekt forklaring på hva som skjedde, sier Kasim Segetalo til Dagbladet.no.

Ingen av den norske studentens venner eller medstudenter i Milano var vitne til ulykken.

Minnestund

Belkisa Segetalo studerte motedesign ved Nouva Academia Bi Della Arti. I ettermiddag skal lærere og studenter legge ned blomster og ha en minnestund der dødsulykken skjedde.

Den 22 år gamle studenten tok svenneprøve i kjole- og draktsyerfaget før hun begynte ved den prestisjetunge italienske designskolen.  I forbindelse med en utstilling på Mandal videregående skole  traff hun kronprins Haakon om et bilde hun har lagd om Krystallnatten.