UNG VINNER:  En student fra Oppland kan innkassere over 31 millioner fra Norsk Tipping. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
UNG VINNER: En student fra Oppland kan innkassere over 31 millioner fra Norsk Tipping. Foto: Cornelius Poppe/ScanpixVis mer

Norsk student i 20-åra vant 31 millioner

Reagerte med gledesskrik. Men foreldrene trodde ikke på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En norsk student bosatt i Sør-Aurdal i Oppland, var den eneste som hadde seks rette i Viking-lotto i kveld.

Mannen, som er i 20-åra, kan innkassere førstepremien på hele 31,7 millioner kroner. Norsk Tipping fikk først tak i vinneren litt over klokken 22 i kveld.

- Han hadde sett at han hadde et tapt anrop fra oss og fått den store skjelven. Litt over klokka ti ringte han oss tilbake. Reaksjonen var lutter glede, forteller Pål Enger i Norsk Tipping til Dagbladet.

Gledesskrik
Den unge mannen hadde ikke fått med seg hvilken størrelsesorden kveldens premie var på.

- Da jeg fortalte ham at premien var på over 30 millioner ble han helt stille. Jeg hørte bare at han pustet fort. Deretter kom det et lite skrik, gjenforteller Enger.  

Etter å ha snakket med Norsk Tipping, ringte mannen foreldrene sine for å fortelle om gigantgevinsten, men foreldrene trodde rett og slett ikke på ham.

- De trodde ikke noe på ham! Men han skulle gjøre et nytt forsøk senere i kveld, humrer Enger.

Gevinsten kom så overraskende også på vinneren, at han ikke hadde tenkt på hva han ville bruke pengene til. Men en ting var han sikker på, han skulle ikke pensjonere seg som 20-åring.

- Han dro med en gang fram at han skulle fullføre skole og utdanning. Dette syntes han var viktig. Han har også takket ja til å ta i mot økonomisk rådgivning fra oss, sier Enger.

Vokser
Selv om kveldens gevinst er større enn vanlig, ble ikke lykkepotten, som ville gitt en gevinst på 100 millioner, utløst.

Potten har ikke blitt utbetalt siden uke 43 i fjor, og vokser seg dermed enda større til neste uke.
 

- Vi antar at den vil ligge på rundt 75 millioner kroner neste uke. I tillegg kommer det en førstepremiepott på mellom 6-10 millioner, så vi kan ende med en premie på 80-85 millioner kroner, forteller Enger.

Lykketallpotten knytter seg til et lykketall som trekkes først. Hvis dette tallet er blant tallene i hovedtrekningen, utbetales potten til den eller de som har vinnerrekka. Hvis ikke spares den og slås sammen med neste ukes pott.