Norsk student mistet livet i ulykke i Sør-Afrika

Var i Cape Town i forbindelse med studier.

Det var en student fra Universitetet i Bergen som mistet livet i en bilulykke natt til mandag.

Det var tre norske studenter involvert i ulykken. De to andre er ikke kritisk skadet, men blir tatt hånd om av helsepersonell. Alle oppholdt seg i Cape Town denne høsten i forbindelse med studier, melder universitetet i en pressemelding.

- Tragisk

Utenriksdepartementet bekrefter at familien til den omkomne er varslet, og at de også har vært i kontakt med familiene til de andre involverte studentene.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, sier dekan Helge Dahle ved UiB i pressemeldinga.

Til Dagbladet forteller han at skolen har en kontaktperson i Cape Town som er involvert i studieprogrammet. I løpet av dagen vil også en representant for skolen reise ned for å bistå studenter og familie. Ifølge Dekanen er det rundt ti studenter fra UiB i Cape Town.

- Det er en forferdelig trist nyhet. Vi har ingen studenter å miste. Vi er veldig opptatt av å ivareta studentene vi har der og de pårørende, sier Dahle.

Samler studentene

Dekanen sier at han ikke kjenner til omstendighetene rundt ulykken.

- Bildet er foreløpig uklart, sier Dahle og forteller at han selv ble varslet rundt klokka 14-15 i går.

Alle de tre studentene involvert i ulykke er utvekslingsstudenter ved The Cape Academy of Maths, Science & Technology i Cape Town, skriver Bergens Tidende.

Skolen arrangerer også i dag et internt møte for studentene på samme studieprogram i Norge.

- Der vil det selvsagt være profesjonelle folk med oss, i den grad det blir brukt for slike tjenester, sier han.

Lite studentmiljø

- Vi synes det er fryktelig trist, sier Jørgen Clemmensen-Fløholm, ANSAs landsleder i Sør-Afrika, til Dagbladet. Han understreker at studentorganisasjonen ikke kjenner til noen detaljer enda, og at de ikke vet hvem avdøde er. Likevel tror han at mange vil bli berørt.

- Det er veldig sannsynlig at mange er berørt av dette. Det er et lite studentmiljø her.

Dette er den verste beskjeden man kan få som kontaktperson for studenter i utlandet, forteller han.

- Det er et lite miljø, og spesielt lite dette semesteret. Vi har det veldig fint sammen, vi som er her. Jeg vet at det er mange som er mye sammen og bor i samme området. Det er naturlig at dette vil prege mange.

Clemmensen-Fløholm forteller at ANSA tilbyr psykologtjeneste for dem som skulle trenge det. I tillegg stiller også en sjømannsprest opp i slike tilfeller.

- I dag har jeg snakket med styret, og alle er selvfølgelig veldig opprørt. Jeg har møtt et par andre norske studenter på campus, som også er preget, sier han.