Norsk student omkom i bussulykken i Sogndal

Karoline Eidslott Svinø (24) fra Ålesund. Den andre omkomne var en kvinne (26) fra Taiwan.

DØDSULYKKE: To personer omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune i går. 
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
DØDSULYKKE: To personer omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune i går. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske studenten Karoline Eidslott Svinø (24) fra Ålesund var en av de to omkomne kvinnene i gårdagens kollisjon mellom to busser på fylkesvei 55 i Fardal i Sogndal kommune.

- Vi har vært i kontakt med de pårørende og familien er varsla, sier lensmann Åge Løseth til Sogn Avis.

Svinø var passasjer om bord den norske bussen og holdt på med en bachelorgrad i landskapsplanlegging ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. Skolen ble varslet i går ettermiddag.

- Dette er fryktelig trist og mottatt med stor sorg, sier viserektor Terje Bjelle til bt.no.

Den omkomne passasjeren i den svenske bussen var en 26 år gammel kvinne fra Taiwan. Trafikkleder Mikael Andersson i det svenske selskapet Bergkvarabuss, som eier den svenske turistbussen, opplyser at 22 personer fra Taiwan var om bord.

To kvinner ble hardt skadd og behandles på sykehus. En kvinne på 52 oppgis å være alvorlig skadd, mens tilstanden til en kvinne på 33 betegnes som kritisk, opplyser Haukeland universitetssykehus.

I tillegg ble åtte personer lettere skadd i ulykken, opplyser Helse Førde. Av disse er seks fra Taiwan, fem kvinner og én mann. I tillegg er en norsk mann og en svensk mann skadd, melder NTB.

Den Nettbuss-opererte lokalbussen var på vei fra Hella til Sogndal da kollisjonen med den svenske turistbussen fant sted klokka 16.58.

- Sjåføren er sterkt preget av ulykka, og får nå oppfølging av våre folk og helsepersonell, sa daglig leder Per Steinar Sviggum i Sogn Billag til Dagbladet i går.

Saken oppdateres.